FOTO XIV. Županijsko natjecanje mladih iz prve pomoći u Štrigovi

‘Prva pomoć je najstarija tradicionalna aktivnost Crvenog križa i javna ovlast prema Zakonu o Hrvatskom Crvenom križu. U Gradskom društvu Crvenog križa Čakovec kontinuirano se ulažu napori i organiziraju tečajevi, seminari, predavanja i obuke iz područja prve pomoći i to već od vrtićke dobi.

Cilj je pripremanje građana, neprofesionalaca da spremno pristupe ozlijeđenoj ili naglo oboljeloj osobi i do dolaska Hitne medicinske službe pravilnom primjenom prve pomoći spase život te skrate vrijeme liječenja i oporavka.

Svjedoci smo da se nesreće događaju svakodnevno i svugdje. Kod kuće, u školi, na poslu. Prirodne, ekološke i druge katastrofe sve su češće što nam govori da je potreba da što više građana prođe osnovnu obuku iz pružanja prve pomoći kako bi mogli spremno reagirati u takvim situacijama.

Osim školskih natjecanja posebnu pažnju pridajemo i obuci Interventnog tima Gradskog društva Crvenog križa Čakovec kojeg sačinjavaju punoljetni učenici srednjih škola. U vama vidimo neiscrpan izvor budućih članova našeg Interventnog tima.

Dragi učenici, kako bi stvarno pomogli unesrećenoj osobi, važno je prvu pomoć pružiti ispravno. Nepravilno pružanje prve pomoći može biti štetno. Zbog toga danas provjeravamo znanje iz pružanja prve pomoći te vam ukazujemo na moguće pogreške koje bi učinili u pružanju prve pomoći u stvarnim situacijama.

Danas nam pokažite što znate i što ste naučili iz pružanja prve pomoći. Svaka pogreška danas nije pogreška nego prilika da poboljšate svoje znanje iz pružanja prve pomoći.
Zahvaljujem se svim aktivistima Crvenog križa.

Posebno veliko hvala voditeljici natjecanja profesorici Dubravki Kečkeš, kolektivu Osnovne škole Štrigova i ravnatelju Stanislavu Reberniku na realizaciji i podršci oko organiziranja ovog natjecanja’, dio je govora koji Ravnatelj GDCK Čakovec dr. sc. Kristijan Valkaj poručio natjecateljima i svim prisutnima.

Na natjecanju je sudjelovalo 14 osnovnih škola i 3 srednje škole od kojih je svaka izvrsno odradila svoj posao. Kakvi su bili rezultati natjecanja, pogledajte u nastavku.

REZULTATI:

Srednja škola
1. Srednja škola Čakovec
2. Gimnazija Čakovec
3. Ekonomska i trgovačka škola Čakovec

Osnovna škola
1. Osnovna škola Čakovec
2. Osnovna škola Donja Dubrava
3. Osnovna škola Štrigova

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije