ŽENE U VATROGASTVU Tri predsjednice i jedna zapovjednica

Međunarodni je dan žena, popularno nazvani ‘8. mart’. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Zanimljiva je činjenica iz povijesnih događaja kako se toga dana prisjećamo i tragično poginulih 140 žena prilikom požara u tvornici Triangle Shirtwaist u New Yorku 1911. godine.

Žene u vatrogastvu Međimurja su sve više zastupljene, od 6534 sveukupnog članstva, 1026 su žene sa tendencijom godišnjeg rasta članstva među ženskom populacijom. Žene u vatrogastvu imaju sve veću ulogu, funkciju, ali i nezamislivo je u pojedinim vatrogasnim društvima bez žena koje su oslonac u svakom koraku, piše portal Vatrogasci Međimurja.

U međimurskim vatrogasnim društvima imamo i tri predsjednice vatrogasnih društva i jednu zapovjednicu u dobrovoljnom vatrogasnom društvu.

Predsjednice u DVD-a Totovec (Ivanka Dančo), DVD Sveti Križ (Jadranka Sermek) i DVD Stanetinec (Marinela Kocen). Zapovjednica u DVD-u Mihovljan (Tihana Zak Tompoš) i jedna zamjenica predsjednice u DVD-u Sveti Križ (Jelena Horvat).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije