DRUŠTVO ‘NAŠA DJECA’ u Murskom Središću odigralo ‘Igre na snijegu’

Jučer 7. ožujka, Društvo “Naša djeca” Mursko Središće u popodnevnim je satima održalo “Igre na snijegu” u organizaciji USR “Sport za sve” Mursko Središće.

U igre su bili uključeni učenici trećih razreda Osnovne škole Mursko Središće njih 40-ak, a pripremile i vodile su ih Anica Varga i Sanja Kozar.

Bilo je organizirano nekoliko igara i to: Skok u dalj u snijeg- učenici su bili poredani u jednu liniju s koje su skočili u snijeg nakon čega se utvrdilo tko je od njih imao najdulji skok.

Vagon do vagona – učenici su bili podijeljeni u tri kolone stojeći jedan iza drugoga – svaki učenik je predstavljao vagon koji je morao preći odrećenu trasu pazeći da se na snijegu vidi otisak sa što manje stopala – pobjednik je ekipa koja ima najmanje vidljivih stopala u snijegu.

Slaganje lijevka i bacanje grude u lijevak- učenici su bili podijeljeni u 6 grupa po 6 članova od kojih su dva slagala lijevak, dva donosila snijeg i dva pravila grude.

Nakon što su napravili lijevak svaki je morao baciti i pogoditi dvije grude u lijevak – pobjednik je bila ekipa koja je pogodila najviše gruda u lijevak.

Napravi najveću grudu- učenici su se takmičili tko će od male napraviti najveću grudu – naravno pobjednik je onaj tko je napravio najveću grudu.

Izrada snjegovića – od gruda koje su napravili učenici su morali napraviti snjegoviće. Grudanje – međusobno grudanje učenika- tko koga uspije pogoditi.

Anđeli u snijegu- učenici su legli u snijeg mašući rukama i nogama te pravili figure anđela.

Djeca su uživala u igrama, a najviše ih je veselilo međusobno grudanje i pravljenje Snješka kojeg su im pomagale napraviti njihove učiteljice, voditeljice programa i predsjednica društva “Naša djeca” Mursko Središće – Ivana Maltarić koja ih je na kraju sve, bez obzira bili pobjednici ili ne u nekoj od igara, počastila bombonima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije