FOTO Crveni križ Čakovec nabavio čamac za spašavanje prilikom poplava

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec nabavilo je aluminijski čamac s prikolicom i vanbrodskim motorom od 10KS za spašavanje na slatkovodnim vodama ljudi i dobara u sklopu projekta ‘Za zajednicu – volonterski interventni timovi’.

– Čamac Flammifer FFB 428 sa svojim oblikom namijenjen je za spašavanje u poplavama u urbanim sredinama, rijekama i jezerima. Svojim oblikom omogućuje veliku stabilnost, lako upravljanje i pristajanje uz obale rijeka. Čamac je opremljen s dvije pramčane ograde koje služe za lakši ulazak i izlazak osoba te pridržavanje u plovidbi. Ima tri poprečne klupe za sjedenje koje se mogu iskoristiti kao stepenice postavljene na pramčanu ogradu za lakši pristup poplavljenim objektima – kaže ravnatelj Kristijan Valkaj.

Svojom masom od 160kg i ugrađenim pneumatskim kotačima na dnu čamca omogućuje korisniku lakši ulaz, odnosno izlazak iz rijeke na teže pristupačnim mjestima. Jedna osoba može upravljati čamcem od istovara, upravljanje na suhom, do utovara na prikolicu.

Čamac za šest osoba je izgrađena od aluminijske legure otporne na rđanje. Posjeduje dvije uzgonske komore kapaciteta cca. 500 litra što ga čine nepotopivom. Palube i dno čamca izrađeni su od tvornički orebrenog lima s protukliznom površinom za bolju sigurnost korisnika.

Dimenzije čamca su – duljina 4,28m, širina 1,5m, visina 0,47m i gaz na sredini pod punim opterećenjem 0,23m.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije