KOTORIBA Deset mladih obitelji dobilo po 20 tisuća kuna za uređenje kuća

Emil Karloci (Duga 31), Zlatko Markan (Ruđera Boškovića 43), Ivan Lisjak (Kralja Petra Krešimira IV. 9), Goran Krčmar (Nikole Tesle 42), Sandra Rodek, (Alojzije Stepinca 32), Anita Ovčar (Duga 59), Petar Dolenčić (Gradić 3), Davor Grgec (Kralja Tomislava 115), Denis Raimund (Duga 19) i Edwin Dravec, (Josipa Slavenskog 6) su u srijedu, 7. ožujka potpisali ugovore s načelnikom Općine Kotoriba Ljubomirom Grgecom o isplati 20 tisuća kuna za kupnju nekretnine koju namjeravaju urediti za stanovanje ili se stambeni objekt u ruševnom stanju namjerava ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

Riječ je o deset mladih obitelji kojima će ova općinska pomoć itekako dobro doći. – Svaka čast Općini i načelniku. Ovo nije mali novac. Odlučili smo ostati u Kotoribi, a za ovaj iznos ćemo urediti tavanski prostor – rekao nam je Emil Karloci.

Riječi hvale za ovaj projekt imala je i Sandra Rodek.

– Nismo još odlučili u što ćemo utrošiti ovaj novac, ali ćemo ga sasvim sigurno dobro iskoristiti. Kad obitelj uređuje kuću, svaka je kuna bitna i zato hvala Općini na tome – rekla je.

Općina Kotoriba je prva u Međimurju došla na ideju da se na ovaj način pomogne mladima da ostanu živjeti u mjestu. 2016. godine 7 korisnika je dobila potpore, lani 3, a ove godine čak 10 što je samo pokazatelj kako odluka Općinskog vijeća nailazi na plodno tlo.

– Cilj nam je i želja da ostanete živjeti i raditi u Kotoribi. Ovim potporama samo dokazujemo da nam je stalo do svakog mještanina. Želimo mladim obiteljima financijski pomoći, ali ujedno i stvoriti uvjete za dostojan život što je vidljivo na svakom koraku – rekao je tom prilikom općinski načelnik Ljubomir Grgec. Na potpisivanju je bio i zamjenik načelnika Roberto Ujlaki.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije