U DOMU za starije i nemoćne obilježen Međunarodni dan žena

Međunarodni Dan žena tradicionalno je obilježen u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždinske županije.

Prigodan program pripremili su i izveli sami korisnici članovi pjevačkog zbora Doma i članovi Kluba za starije osobe Varaždin sa folklornom sekcijom. Također korisnici su izveli nekoliko recitacija i prigodnih pjesama.

Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Vesna Vidović Oreški najavila je nove projekte u Domu te više druženja i društvenih aktivnosti koje potiču zajedništvo i korisnika i djelatnika.

Osvrnula se na povijest obilježavanja tog važnog međunarodnog dana i zaželjela je svim ženama sretan Dan žena.

Župan Radimir Čačić najavio je energetsku obnovu zgrade Doma, a posebno uvođenje klima u sve prostorije, prilagodbu dva lifta prema zadanim potrebama, zamjenu radijatora, uvođenje solarnih elektrana na krovu te ostale radove koji će podići kvalitetu života korisnika Doma.

Vrijednost projekta je više od 28 milijuna kuna, što je drugi najveći projekt u Varaždinskoj županiji. Danas Dom raspolaže sa 360 ležaja, od čega 150 na odjelu pojačane njege, a ostatak u stambenom dijelu.

– Kroz razgovor s ravnateljicom saznao sam puno o planovima koji će se kroz društvene aktivnosti provoditi u Domu i pohvaljujem Vaš entuzijazam i aktivnosti. Vjerujem da ćemo već sljedeće godine Dan žena obilježiti u novom obnovljenom prostoru – rekao je Čačić.

Prigodno, župan Čačić zaželio je svim ženama sretan Međunarodni dan žena te je podijelio ruže i korisnicama i zaposlenicama.

Uz župana Radimira Čačića i ravnateljicu Vesnu Vidović Oreški prisutna je bila i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, predsjednica Upravnog vijeća Mira Letić, potpredsjednik Miladin Žeraić i predsjednik Saveza umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije Vladimir Kozjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije