UŽ SAVSKA VES Široki spektar djelovanja u 2017. godini

>> UŽ SAVSKA VES Široki spektar djelovanja u 2017. godini

Udruga žena Savska Ves djeluje nešto više od godinu dana i s obzirom na brojne aktivnosti koje su realizirane u prošloj godini krenulo se punim jedrima u obogaćivanje života mjesta i poticanje mještana na što više druženja, kvalitetnog provođenja vremena, sudjelovanja u edukativnim radionicama i manifestacijama. U subotu je održana redovna godišnja sjednica Skupštine koju je vodila predsjednica Dijana Blagović.



Nakon pozdrava predstavnicima mjesnih udruga i predstavnicima udruga pristiglih iz drugih mjesta krenulo se na izvještaj o radu u 2017. godini. Udruga broji 21 članicu, a protekle godine krenulo se druženjem povodom Dana žena u kavani Atlantik u Nedelišću. Početkom travnja u radnoj akciji je obnovljeno mjesno raspelo te su 2. i 9. travnja imale izlaganje i prodaju ručnih radova ispred kapelice u Savskoj Vesi te su na taj način obilježile Uskrs.



U svibnju je organizirano predavanje o kardiovaskularnim bolestima, a pred osamdesetak mještana predavačica je bila dr. Jasna Cmrečnjak. Organizirana je biciklijada u Novo Selo na Dravi te su posjetile Udrugu žena Pušćine koje su organizirale izložbu vlastitih radova.


Početkom lipnja sudjelovale su u nordijskom hodanju u Prelogu koje je organizirao Zavod za javno zdravstvo pod nazivom Move Week. Sredinom kolovoza sudjelovale su u manifestaciji povodom Dana mjesta te su organizirale izložbu ručnih radova i starina u prostorijama NK Bratstvo Savska Ves. Krajem rujna sudjelovale su u Flash move u Čakovcu u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Čakovec te su sudjelovale na 2. Varaždinskom festivalu nordijskog hodanja i pješačenja.



Početkom listopada sudjelovale su u obilježavanju Dana kruha ispred kapelice u Savskoj Vesi te je organiziran izlet u Fužine, Lovran i Opatiju, a sredinom mjeseca sudjelovale su na Mesapu u Nedelišću na manifestaciji Dana zahvalnosti i ujedno na kestenijadi u Plešivici.



Sredinom studenog udruga je u suradnji s očnom optikom Opto Vista Čakovec organizirala besplatnu izmjeru očnog tlaka i vida. Krajem studenog i početkom prosinca organiziran je Advent u Savskoj Vesi izlaganjem ručnih radova ispred kapelice, a nakon toga su sudjelovale u obilježavanju Adventa na Mesapu u Nedelišću.


Posjetile su dijete s posebnim potrebama te ga prigodnim poklonom darivale za Svetog Nikolu, a krajem godine organiziran je domjenak za sve mještane i slavljenje tradicionalne ponoćke.



U financijskom izvješću je rečeno da je udruga u protekloj godini prihodovala 5 740 kn, a rashodi su bili 5 390 kn. S izrazito malo novaca napravljeno je jako puno što dovoljno govori o velikom angažmanu i entuzijazmu članica.



U 2018. godini plan je nastaviti s kreativnim radionicama u susret Uskrsu i Adventu, organizirati edukativna predavanja povodom Majčina dana, sudjelovati na sportskim 43. susretima žena u Malom Lošinju u ožujku, povodom Dana mjesta postaviti izložbu radova, organizirati ekološke radionice i humanitarne aktivnosti.



Pročelnik upravnog odjela za društvene, protokolarne u europske poslove Grada Čakovca David Vugrinec u obraćanju je rekao da Grad Čakovec podupire rad udruge, da su ovakve udruge srž i duša mjesta i da Udruga žena Savska Ves oplemenjuje život u Savskoj Vesi. Naglasio je da udruga ima vrlo široki spektar djelovanja za malo novaca. Predstavnici različitih udruga pohvalili su u svom obraćanju rad udruge i članice kao aktivne promotorice društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije