LAG Mura-Drava održao 16. sjednicu Skupštine

Lokalna akcijska grupa Mura-Drava je u srijedu, 28. veljače u restoranu i izletištu Zelengaj održala svoju redovnu, 16. po redu sjednicu Skupštine.

Skupštinom je predsjedavao predsjednik udruge Mario Moharić, dok su uz njega u radnom predsjedništvu bili Đurđica Slamek i Marijan Varga, dopredsjednici udruge.

Na samom početku sjednice prisutne je ispred Međimurske županije pozdravio dožupan Josip Grivec.

Na sjednici je usvojeno Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2017. godinu te su usvojeni novi Statut i Poslovnik o radu Skupštine. Isto tako, sukladno Statutu proširen je sastav Nadzornog odbora, te su u njega prihvaćeni Domagoj Štefan (Centar dr. Rudolfa Steinera) i Josip Sabol (OPG Josip Sabol).

Kako je LAG usklađivanjem Statuta ostvario sve preduvjete te se uskoro kreće s raspisivanjem prvog Natječaja za TO 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja, prisutnima su prezentirane Smjernice za provedbu postupaka odabira projekata koje je LAG dužan primjenjivati.

Sukladno tim Smjernicama i Lokalnoj razvojnoj strategiji LAG-a imenovani su LAG administratori i Povjerenstvo za otvaranje prijava projekata.

Također, na sjednici je donesena Odluka o pokretanju postupka prve izmjene Lokalne razvojne strategije LAG-a kako bi se ista za predstojeće natječaje što više prilagodila potrebama stanovništva područja LAG-a.

Nakon sjednice Skupštine sudionici su nastavili neformalno druženje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije