FOTO Zima je istresla posljednji snijeg na sjeveru Lijepe naše

Prvi dan prvog proljetnog mjeseca Mursko Središće proživjelo je na minus 7 Celzijev stupnjeva i ples snježnih pahuljica. Noć grad dočekuje na minus 5 stupnjeva uz lagani ali oštar sjeverozapadni vjetar.

Najsjeverniji grad u Hrvatskoj dan je proživio zimski, ali s osjećajem kako proljeće dolazi i kako je ovo zadnji dan opake veljače koja je ispraznila mnoge drvarnice ili podigla brojke u plinomjerima.

Patke i labudovi u Gradskoj lučici igrajući i uživajući pokazivali su zimi kako je njezino svršeno, a malobrojnim šetačima kako je vrijeme da se probude i krenu u novo godišnje doma.

Ožujak je povijesno i kalendarski mjesec u kojem se priroda budi, a budi se i čovjek, a kako je zima koja je svi u gradu vjeruju završila, bila sve samo ne ugodna, izuzevši nekoliko dana u siječnju, vidjeli smo kod jedne sugrađanke, koja nam je pokazala netom donijeta jaja iz kokošinjca.

Od hladnoće ljuska im je popucala i kaže žena kako zima nije kada to ‘Vakula kaže’ nego kada jaja popucaju.

– Bilo je zima kada se je Mura smrznula, a sada se ptice u njoj kupaju i kako se onda složiti s onima koji govore kako je ovo najgora zima, rekla nam je Središćanka, koju nismo poslikali iz banalnog razloga. Baterija je bila ispražnjena.

Rekosmo, kako je ipak zima oštra, a žena je pozvala na kupicu Črnčecovog kupinovog vina. I tako Mursko Središće bilježi prvi dan prvog proljetnog mjeseca s vjerom kako će već ovog vikenda proljeće biti na obzoru.

Lijepo je završiti dan i juto dočekati uz stihove drage sugrađanke Magdice Mikulić: ‘Na severu naše lejpe Hrvatske, Mursko Središće stoji. Prelepi dnevi nega im kraja, lepšega grada ga ne’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije