ŠEGOVIĆ ‘Roditelje treba osloboditi od plaćanja boravka u bolnici’

Ranije danas izvijestili smo da će od 1. ožujka Međimurska županija sufinancirati boravak roditelja uz dijete u Županijskoj bolnici Čakovec, a ova je odluka naišla na pohvale javnosti.

– Sada će roditelj plaćati 150 kuna, a Županija ostatak do pune cijene, dakle 112,50 kuna. Ako uzmemo u obzir podatke za prošlu godinu to bi za nas bio trošak od 156.037,00 kune i taj ćemo iznos osigurati u županijskom proračunu gledajući ga kao investiciju, ulaganje i pomoć ne samo djeci koja su bez uputnice zadržana u bolnici, već i njihovim roditeljima, rekao je župan Posavec tom prigodom.

Objasnio je kako se sufinanciranjem dijela roditeljskog plaćanja omogućava lakši boravak roditelja uz dijete te smatra kako je to jedan mali korak podrške koji moraju napraviti za osmijeh djeteta u bolnici i olakšavanje ekonomske situacije obitelji.

O svemu se putem Facebooka oglasio i pedijatar Igor Šegović. Ovaj doktor medicine, specijalist pedijatrije, subspecijalist dječje gastroenterologije, hepatologije i prehrane smatra kako bi roditelje u potpunosti trebalo osloboditi plaćanja boravka u bolnici.

– Lijepa gesta, ali mislim da se moglo i trebalo potpuno osloboditi plaćanje boravka roditelja uz svoje dijete. Diskriminacija je da onaj tko može platiti boravak ostaje uz svoje dijete, a onaj tko si to ne može priuštiti ne ostane uz svoje dijete, napisao je Šegović.

Dodao je da je inicijativa pohvalna i dokazuje da je ipak netko konačno počeo misliti na bolesnu djecu, osim djelatnika pedijatrije.

– Važno za napomenuti je da boravak roditelja uz bolesno dijete na odjelu ne znači godišnji odmor tom roditelju, već aktivno sudjelovanje u liječenju djeteta da se prvenstveno djetetu olakša boravak, liječenje i ubrza oporavak bolesnog djeteta, mišljenja je Igor Šegović.

Za kraj je napisao kako roditelji i pedijatrija trebaju imati partnerski odnos sa samo jednim ciljem, a to je brzo ozdravljenje djeteta, tj. prelazak na kućno liječenje djeteta.


(Izvor: Facebook profil Igora Šegovića)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije