UDRUGA EXTREMA okuplja ljude željne adrenalinskog sporta

Udruga Extrema osnovana je početkom veljače 2018. godine u svrhu promicanja, razvitka i omasovljenja sportske rekreacije. Posebice je usmjerena na sportove vezane uz otvoreni prostor s ciljem poticanja svih dobnih skupina na bavljenje sportom i zdrav način života.

Naglasak je na adrenalinskim sportovima poput skijanja, snowboardanja, raftinga, biciklizma, planinarenja, jedrenja, ronjenja i sličnih.



Udruga Extrema osnovana je kako bi spojila ljude koji dijele zajedničku strast prema adrenalinskim sportovima. Ono što nas je također potaknulo za osnivanjem bilo je to što želimo financijski, ali i fizički olakšati putovanja do određenih lokacija.

Organizaciju događanja i svih sportova prilagođavamo interesu koji ljudi pokazuju za određeno polje, a naravno prilagođavat ćemo se sportovima adekvatnima s obzirom na godišnje doba. Intencija naše udruge od samog početka je ta da radimo bez profita, stoga članarina je simbolično na godišnjoj razini u iznosu od 50,00 kuna. Tek smo počeli, a već se vidi interes za aktivnosti koje organiziramo te su nas mnogi kontaktirali putem naše Facebook stranice, kaže predsjednik udruge Alen Panić.

Mjesta koja posjećuju uvijek su prilagođena stupnju ekstremnosti na koji se polaznici odluče, stoga su ponekad i manje fizički zahtjevna kako bi im se pružila sigurnost do onog trenutka kada će biti spremni na nešto veći korak. Edukacija članova provodit će se i organiziranjem kampova, tribina, tečajeva, predavanja i radionica.



Od nedavnih aktivnosti udruga je 3. veljače 2018. godine odradila izlet u Turracher Hohe. Također u subotu, 24. veljače posjetili su Schladming, jedno od najboljih skijališta cijele Austrije. Početkom svibnja ove godine održat će se početni tečaj ronjenja u organizaciji s Ronilačkim klubom Šoderica iz Koprivnice ćiji će instruktori održavati predavanja na gradskim bazenima u Čakovcu, Varaždinu i Koprivnici. Nakon provedene edukacije u planu je takozvani discovery zaron u Pagu.

U suradnji s Rafting klubom Matis 3. lipnja dogovoren je i dravski spust odnosno lagana vožnja Dravom koja traje otprilike tri sata uz stanke za druženje te je namjenjena odraslim članovima, ali i djeci. Udruga će aktivno sudjelovati i u Europskom tjednu sporta. Ostale aktivnosti biti će vezane uz konkretna događanja koja vrlo često priređuju druge organizacije i udruge.

Jedan od istaknutih ciljeva je i rad s djecom kako bi odmalena stekli znanje o vođenju zdravog života i važnosti fizičke aktivnosti, stoga sljedeće zimske sezone unutar udruge u planu je i osnivanje škole skijanja za djecu. Trenutačno Udruga Extrema
posjeduje dio ski opreme za djecu koju članovi Udruge mogu dobiti za potrebe učenja te napretka ski vještina svoje djece.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na e-mail: udruga.extrema@gmail.com, pozivom ili porukom na 099/357-2715, kao i na Facebook stranici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije