TJEDNA PROGNOZA Oštra zima u Međimurju – minusi, snijeg i ledena kiša

Za ponedjeljak moramo najaviti još hladnije vrijeme uz puno oblaka, a povremeno je moguć i slab snijeg, osobito popodne i navečer. Više snijega u Slavoniji i Posavini, a manje u našem sjeverozapadnom području. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak pa ni dnevna temperatura neće ići preko -6 Celzijevih stupnjeva. Prava oštra zima!

U utorak i srijedu nastavlja se vrlo hladno vrijeme uz iznimno niske temperature, kombinaciju sunca i oblaka i pojačanog vjetra. Najhladniji dani ove zime! Ako noći budu vedre, a zasad se čini da bi moglo biti nešto vedrine, onda bi se temperatura do jutra mogla spustiti i ispod -15 Celzijevih stupnjeva, osobito u srijedu ujutro kad bi trebalo biti najhladnije.

I danju ostaje ispod nule unatoč mogućim sunčanim razdobljima. Malo slabog pahuljanja možda bude još u utorak ujutro, ali zatim očekujemo suhu sredinu tjedna pa će u srijedu dan proći bez oborina, a vjerojatno će biti i sunca. U utorak još uvijek umjeren sjeveroistočni vjetar, a u srijedu će vjetar napokon prestati.

Četvrtak nam ponovno nosi oblačnije vrijeme, a postojat će i mogućnost za malo snijega. S obzirom da u višim slojevima atmosfere dolazi topliji zrak nije isključena ni pojava ledene kiše, osobito krajem dana. Još uvijek hladno, ali ne toliko kao u srijedu. Jutarnja temperatura i dalje oko -15 (ovisno o količini naoblake tijekom noći), a dnevna oko -5 Celzijevih stupnjeva.

U petak, a osobito za vikend, prognostički izračuni pokazuju daljnji porast temperature pa nam dolazi postupno zatopljenje. Izmjenjivat će se oblaci i kraća sunčana razdoblja. Tu i tamo su moguće slabe oborine u miješanom obliku – može biti i snijega i kiše. U početku se kiša može smrzavati na hladnom tlu i stvarati poledicu, ali kasnije s porastom temperature će ta opasnost biti sve manja.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu “Kad će Kiša”. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 26.2.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije