LIJEPE VIJESTI Ivanu Sabolu (9) iz Palovca uspješno transplantiran bubreg

Lijepe vijesti stižu iz talijanske Padove gdje je danas, 20. veljače obavljena operacija u kojoj je malom Ivanu Sabolu (9) iz Palovca uspješno transplantiran bubreg kojeg mu je darovala mama Kristina. To nam je u telefonskom razgovoru potvrdio njegov otac Dražen Sabol.

– Transplantacija je obavljena danas i doktori kažu da je uspjela. Sin Ivan i supruga su sada na intenzivnom odjelu, a Ivanovo tijelo je prihvatilo novi bubreg. Uzbuđen sam i sretan što je ovako sve završilo i nadam se svemu najboljem. Ovo smo čekali devet godina – sa suzama u očima ispričao nam je Dražen.

Posebno dirljivo bilo je jutros prije operacije.

– Ivan me pitao: ‘Tata, bit će ovo zadnja dijaliza i više neću morati odlaziti?’ Daj Bože da bude, rekao sam mu. Zahvaljujem svim ljudima velikoga srca koji su nam pomogli, koji su omogućili da odemo na operaciju u Italiju. Ovdje ćemo ostati oko dva mjeseca i nadam se da će sve biti kako treba – rekao nam je tata Dražen.

Podsjetimo, Ivan je rođen s kroničnim zatajenjem bubrega zbog kojeg svakodnevno treba šest dijaliza, a potom mu je dijagnosticirana i bolest “mekanih kostiju” koja mu je deformirala ruke i noge. Prošao je dosad više od 15 operativnih zahvata, a najteži je svakako bio današnji.

Ivan je dijete, ali veliki borac i sigurni smo da će sve ovo izdržati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije