BESPLATNO PREDAVANJE ‘Vrtlarenje u skladu s prirodom’ po cijeloj Hrvatskoj

Udruga ‘Biovrt – u skladu s prirodom’ tijekom proljeća 2018. priprema brojna predavanja i razmjene sjemenja u suradnji s udrugama, institucijama i organizacijama diljem Hrvatske, a koji će biti besplatni za javnost.

Posjetit ćemo preko 30 mjesta/gradova u Hrvatskoj i održati besplatna predavanja na temu ‘Vrtlarenje u skladu s prirodom’ te razmjene sjemenja.

Pozivamo vas da s nama započnete novu vrtlarsku sezonu, naučite više o važnosti i postizanju bioraznolikosti u vrtu, inspirirate se za kreiranje vlastitog vrta i razmijenite/nabavite sjemenje starinskih sorti koje ćete dalje i sami održavati u svojim vrtovima.

Popis mjesta gdje ćemo održati predavanja i razmjene sjemenja:
17.2. Varaždinske Toplice, 22.2. Lepoglava, 23.2. Jastrebarsko, 27.2. Đurđevac, 1.3.Koprivnica, 2.3. Ivanić-Grad, 3.3. Varaždin, 7.3. Donja Stubica, 8.3. Kupinečki Kraljevec, 9.3. Hlebine, 13.3.Križevci, 14.3. Vrbovec, 16.3. Ludbreg, 20.3. Čakovec, 22.3. Požega, 23.3. Slavonski Brod, 24.3. Osijek, 27.3. Karlovac, 29.3. Ogulin, 4.4. Poreč, 5.4. Pula, 6.4. Labin, 7.4. Kastav (Rijeka), 10.4. Dubrovnik, 11.4. Split, 12.4. Zadar, 13.4. Gospić, 14.4. Zagreb, 20.4. Oroslavje, 26.4. Daruvar, 3.5. Pakrac.

Više o mjestima i terminima održavanja pročitajte OVDJE.

Na predavanju ćete saznati kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, otkriti će vam prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i na klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane.

U sklopu predavanja bit će organizirano i predstavljanje upravo izdane knjige ‘Vrtlarenje u skladu s prirodom’ autorice Silvije Kolar-Fodor o kojoj ćemo vas još obavijestiti detaljnije, a koja će se moći kupiti nakon predavanja po cijeni od 129 kuna.

Na razmjene sjemenja se pozivaju posjetitelji predavanja koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti.

Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge ‘Biovrt – u skladu s prirodom’, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga ‘U skladu s prirodom’ na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom ’24 sata’, dnevnikom ‘Večernji list’, magazinom Jutarnjeg lista ‘D&D VRT’, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom ‘100 posto prirodno’, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr … zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije