STIŽE PRAVA ZIMA Međimurje će prekriti snježni pokrivač

U ponedjeljak bi trebalo biti uglavnom suho uz dosta oblaka. Ponegdje može proletjeti kakva pahulja ili koja kišna kap, ali ipak možemo najaviti suh dan. Ujutro je moguć slab mraz i mjestimična magla, a tijekom dana će temperatura narasti do 3 Celzijeva stupnja. Biometeorološke prilike za početak tjedna bit će koliko-toliko dobre. Navečer i u noći na utorak bit će susnježice i snijega.

Tijekom utorka povremene slabe oborine, još uvijek ništa obilno. S obzirom na graničnu temperaturu vjerojatno će i oborine biti granične između snijega i slabe kiše. U nekim dijelovima županije se već u utorak može očekivati novi tanji snježni pokrivač, osobito u gornjem Međimurju. Bit će hladno uz temperaturu zraka cijeli dan oko nule.

Čini se da ćemo u razdoblju od srijede do petka imati utjecaj ciklone. To znači dolazak sve hladnijeg i vlažnijeg zraka koji će u međusobnoj kombinaciji uzrokovati povremene snježne oborine pa će nastati i novi snježni pokrivač.

Puhat će umjeren i pojačan sjeveroistočni vjetar uz temperaturu zraka oko nule ili malo ispod nule. To znači da bi se snijeg koji padne trebao i zadržati, a moguća je poledica pa budite oprezniji u prometu. Teško je prognozirati visinu snijega (ova prognoza je pisana u ponedjeljak), ali računajmo na zimske uvjete u gotovo cijeloj unutrašnjosti. Ovdje kod nas moglo bi napadati između 15 i 30 cm snijega, ali uzmite ove procjene s rezervom.

Za vikend bi se ta ciklona trebala udaljiti od nas pa će se vrijeme postupno smiriti. U subotu dosta oblaka, ali većinom suho vrijeme ili tek ponegdje još malo lepršanja. Možda bude i kraćih sunčanih razdoblja. Jutro hladnije pa temperatura može pasti ispod -5°C, pogotovo ako noć bude vedrija. Najviša dnevna temperatura oko nule.

Nedjeljno jutro bi trebalo biti vrlo hladno uz sjeverni vjetar i poledicu, a tijekom dana kombinacija oblaka i sunca. Ostat će ispod nule čak i u najtoplijem dijelu dana. Za ponedjeljak je na vidiku još hladnije vrijeme pa ne treba čuditi ako se noćna temperatura ponegdje spusti i ispod -15 Celzijevih stupnjeva (u slučaju vedre noći). I danju ostaje vrlo hladno i vjetrovito.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu “Kad će Kiša”. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 19.2.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije