DVD KOTORIBA Kupuju novo navalno vozilo i slave 130. rođendan

U subotu, 17, veljače, pripadnici DVD-a Kotoriba održali su svoj 130. godišnji izvještajni skup. Započeo je odavanjem počasti za svoje preminule članove, vatrogasce i sve naše branitelje.

Osim predstavnika suradničkih i susjednih DVD-a i vatrogasaca iz Murakeresztura na skupštini su, kao nikada do sada po broju, bili prisutni predstavnici mjesnih udruga. Vatrogasnu zajednicu Međimurske županije predstavljao je njen zapovjednik Mladen Kanižaj, a VZPO Kotoriba, Donja Dubrava, Sveta Marija i Donji Vidovec predsjednik Andreas Lisjak, a Općinu Kotoriba načelnik Ljubomir Grgec. Sve je uvodno pozdravio predsjednik društva Stanko Vugrinčić.

O tome što i kako su radili u minuloj godini govorila je tajnica društva Ana Marija Vidović.

Pobrojala je sijaset aktivnosti u kojima su vatrogasci sudjelovali, a bilo ih je, uz primarnu djelatnost, svuda što znači da su se uključivali u sve akcije Općine Kotoriba u kojoj se već godinama oslanjaju na njih. Zabilježili su i dobru suradnju s vatrogascima iz mađarskog pomurskog naselja Murakeresztur i mjesnom OŠ-om.

Pratili su rad Vatrogasne zajednice Međimurske županije i bili su sudionicima vatrogasnih natjecanja koja je ona organizirala, a bili su i na natjecanjima susjednih društava.

U DVD-u su zadovoljni svojim radom za što zasluge pripadaju aktivnom članstvo kojih je trenutno 75. Imaju 11 ispitanih vatrogasca, 31 vatrogasca I. klase, 8 vatrogasnih dočasnika, 7 vatrogasnih dočasnika I. klase, 6 vatrogasnih časnika,, 1 vatrogasnog časnika I. klase, 2 počasna vatrogasna časnika i 2 viša počasna vatrogasna časnika, a imaju 20 osposobljenih vatrogasca osposobljenih za specijalne djelatnosti.

Ovakva stručna osposobljenost vatrogasca jamstvo su sigurnosti života u mjestu kada je u pitanju čuvanja imovine njihovih sumještana. Za kraj je tajnica poručila: – Svi moramo biti svijesni, od najmlađih do najstarijih sumještana, koje sve opasnosti prijete ljudima, ali i našem okruženju, stoga preventiva zaslužuje maksimalnu pozornost. Zato molim sve vatrogasce DVD-a Kotoriba da nastave s aktivnim radom u društvu.

Miljenko Vidović, zapovjednik u društvu, je istaknuo kako su lani zabilježili 14 intervencija, od toga 9 požarnih od kojih nijedna nije ugrožavala njihove sumještane i njihove imovine. Imali su 3 tehničke intervencije i 2 taktičko-pokazne vježbe. Istaknuo je kako je lani nabavljeno dosta vatrogasne opreme od koje je izdvojio donaciju tvrtke Muraplast koja im je donirala ručni prijenosni alat HR koji će im pomoći kod tehničkih intervencija.

U vrednovanju godišnjeg rada, kao središnje društvo, u VZPO su osvojili 3. mjesto, rezultat je to kojeg godinama postižu.

Predsjednik društva je istaknuo kako je ova godina pred društvom prilično zahtjevna prije svega, a s ponosom istaknuvši, što društvo obilježava 130. rođendan koji će se u dva dana održati početkom lipnja. Velika želja im je i kupnja navalnog vozila u što će se uključiti i Općina Kotoriba kako je najavio načelnik Grgec. On je rekao da, kada su vatrogasci u pitanju, ne smiju ‘škrtariti’.

Radost rezultata, i onog što ih očekuje u ovoj godini, u svojim su raspravama podržali Kanižaj i Lisjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije