SABOR OGRANKA Branitelji iz Kotoribe sretni što su dobili streljanu

Minutom šutnje za sve stradale i nestale branitelje započeo je izvještajni Sabor ogranka UDVDR-a Kotoriba koji je održan u petak, 16. veljače u općinskoj vijećnici. Predsjednik Branko Malek nakon podzdravnih riječi osvrnuo se na rad ogranka u 2017. godini.

– Na inicijativu nas i umirovljenika Kotoriba je zahvaljujući Općini dobila modernu streljanu za gađanje zračnom puškom. To je bila dugogodišnja želja koja nam se ostvarila i zato zahvaljujem općinskoj vlasti što su prepoznale ovu ideju – rekao je Malek.

Spomenuo je sudjelovanje na 23. sportskim županijskim susretima u Prelogu gdje su ostvarili solidne rezulate. Osvojili su četvrto mjesto u kuglanju, šesto u streljaštvu i sedmo u stolnom tenisu, dok je njihov član Branko Horvat bio najbolji u pojedinačnoj konkurenciji u kuglanju što mu je omogućilo sudjelovanje na državnim sportskim susretima koji su lani održani u Čakovcu.

Sudjelovali su u Koloni sjećanja u Vukovaru i Škabrnji i dakako obišli grobove stradalih branitelja iz Kotoribe – Stjepana Maleka i Božidara Marđetka.

– Uz Dane Kotoribe organizirali smo turnir u streljaštvu, a redovito sudjelujemo u svim općinskim manifestacijama. Zahvaljujem svima koji se aktivno uključuju u rad ogranka, mjesnim udrugama i Općini Kotoriba s kojima imamo odličnu suradnju – rekao je Malek.

Na dobrom radu i brojnim aktivnostima čestitao im je predsjednik UDVDR Međimurske županije Stjepan Horvat.

– Drago mi je što, unatoč malom broju članova, ostvarujete ovakve rezultate. Držite i dalje zajedništovo koje je bilo devedesetih – poručio im je Horvat, dok je tajnik Dražen Tkalec upoznao članove s najvažnijim novinama iz Zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Ispred Općine Kotoriba na skupu je bio predsjednik Općinskog vijeća Stanko Vugrinčić.

– Udruge su bogatstvo Kotoribe i iz proračuna izdvajamo 600 tisuća kuna za njihov rad. Čestitam vama na realizaciji svega zacrtanog, a mi u Općini smo uvijek tu i spremni pomoći – rekao je Vugrinčić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije