VIDEO Akcija u Čakovcu – reci ‘ne’ antibioticima

I sedmu godinu zaredom ovog je subotnjeg jutra u Čakovcu Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije proveo javnu kampanju s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti odgovorne primjene antibiotika.

Preko 90% antibiotika se troši izvan bolnica s tim da se oko 75% antibiotika troši za infekcije dišnih puteva koje su najčešće uzrokovane virusima i davanje antibiotika pri takvim indikacijama ne pomaže izlječenju, ali potiče razvoj mutanti otpornih na antibiotike među bakterijama koje prirodno nastanjuju ljudsko tijelo i okoliš.

– Svatko ima dio odgovornosti u upotrebi antibiotika, od građana koji nisu zdravstvene struke, do zdravstvenih djelatnika. Antibiotici se smiju koristiti samo u dozi i trajanju kako to propisuje liječnik, rekla je prim. Marina Payerl-Pal, dr. med, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Prilikom provođenja kampanje, volonteri su dijelili slikovnice, letke i ostali promotivni materijal namijenjen edukaciji stanovništva o upotrebi antibiotika. Više pogledajte u našem video prilogu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije