FOTO Na Sobočkom fašnjeku najljepša grupna maska bili su Anđeli

>> Sobočki fašjek (Nedjelja, 11.2.2018.)

Već dugi niz godina povorka Sobočkog fašnjeka kreće s Paloskog cepaša. Tu se formira kolona koja se kreće Glavnom ulicom kroz Malu Suboticu uz obaveznu pratnju policije, ali i vatrogasaca koji paze na učesnike u povorci.

Sudjelovali su mališani dječjeg vrtića ‘Potočnica’, starije grupne i pojedinačne maske te gošće iz Murskog Središća. Bile su to članica udruge ‘Sport za sve’ koje su bile obučene u Indijanke koje su dominirale u povorci. Povorka se lagano kretala kroz Glavnu ulicu uz pratnju Puhačkog orkestra općine Mala Subotica.

Iza Doma kulture, odnosno ispred stadiona NK ‘Spartaka’, odvijao se ceremonijal kojeg je vodio meštar fašnjeka Franjo Mesarić – Frenki. Nakon predstavljanja pojedinačnih i grupnih maski prišlo se dodijeli nagrada. Cijeli putem povorke stručni žiri je pratio maškare, performans i kako se kreću Glavnom ulicom.

Na čelu kolone bio je Vlado Matić na konju s članicom ‘Konjarskog kluba – Međimurje’, noseći fašjensku zastavu. Načelnik općine Valentino Škvorc je pozdravio sve prisutne i predao ključ općine meštru Frenkiju kako bi maškare mogle vladati općinom.

Nakon predstavljanja maski prišlo se podijeli nagrada, osudi fašnjeka i spaljivanju.

Pojedinačne dječje maske koje su dobile nagrade su pčelica, vještica i crvenkapica.
Pojedinačne odrasle maske: 1. Mini Maus – iz Puhačkog orkestra, 2. Crni vragovi i 3. mjesto – Štrumfovi.
Grupna maska odrasli: 1. Anđeli, 2. Vještice, 3. Benkosko Zrće.
Grupna dječja maska: 1. Sovice, 2. Pčelice, 3. Leptirići i nagrada publike – Slonići.

Sva zbivanja na Sobočkom fašnjeku kamerom je zabilježio snimatelj Željko Agejev. Sobočki fašnjek se odigrao pod pokroviteljstvom i u organizaciji Općine Mala Subotica s udrugama koje su se odazvale. Svim mještanima na raspolaganju je bio kuhani čaj, kuhano vino i krafne.

Živom svirkom i ozvučenjem Sobočki fašnjek je pratio ‘Aquarium band’, a vesele maškare su zapjevale i zaplesale.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije