SVETI JURAJ NA BREGU Okupljeni na svetoj misi uz Dan bolesnika

– U naše misli i molitve danas stavljamo bolesnike naše župe, domovine i cijelog svijeta, bolesne na tijelu i duši, nemoćne, stare i napuštene u svojim kućama, bolesničkim krevetima, invalidskim kolicima, bolnicama i staračkim domovima, kao i sve one koji skrbe o njima, a to su članovi njihovi obitelji, zdravstveni, socijalni i vjerski djelatnici te mnogobrojni volonteri, istaknula je jučer, 9. veljače, u župnoj crkvi u Svetom Juraju na Bregu na svetoj misi Spomenka Tomašić, bacc. med. techn. iz Lopatinca.

A tamo su se okupili bolesnici i dvadesetak zdravstvenih djelatnika iz devet naselja koja pripadaju župi Sveti Juraj na Bregu. Oni se uz crkvi uz Svjetski dan bolesnika okupljaju već četvrtu godinu, a počelo je na inicijativu ovdašnjeg župnika vlč. Ivice Puškadije kojem je potpora u tome bila i ostala ‘sestra’ Spomenka.

Došli su oni ovamo kako bi molitvom pomogli svojim bolesnicima nositi njihov teret bolesti i olakšati patnje kroz koje prolaze jer čovjek je čovjeku najbolji lijek. Došli su oni ovamo tim ljudima pružiti ruku pomoći, uputiti osmijeh i lijepu riječ da osjete da nisu sami, napušteni i zaboravljeni. – Budimo jedni drugima svijetlo u tami kako bi rasli u vjeri i ljubavi, poručila je Spomenka.

Na misnom slavlju, u nadahnutoj propovjedi, vlč. Puškadija je istaknuo kako je za bolesnike i medicinsko osoblje potrebno samopouzdanje i vjera kako bi imali snage da u najtežim trenucima čine napore za spas bolesnih, da ih hrabre, da ih potiču na strpljivost kako ne bi posustali na putu ozdravljenja.

Rekao je kako će njegove molitve biti pratnja da bolesni i oni koji ih vode zajedno kroče prema ozdravljenju kazavši na kraju kako su se te večeri okupili kako bi za molili i uz to i Boga slavili.

Prije i poslije svete mise u crkvi je organizirano mjerenje krvnog tlaka, a potom je vlč. Puškadija u župnom dvoru okupljene ‘medicinare’ počastio orehnjačom i makovnjačom uz šalicu toploga čaja.

Lijepa i humana gesta dijela međimurskih ‘medicinara’ i svećenika koji glede toga zaslužuju duboki naklon i poštovanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije