SNIJEG Zimska služba na terenu s 10 vozila, sve ceste su prohodne

Međimurje se danas probudilo sa snježnim pokrivačem. Snijeg još uvijek ponegdje slabo pada, a prema prognozama mogao bi padati i cijelo popodne. U gornjem Međimurju palo je nešto više snijega, oko 10-tak centimetara.

Nadzor rada Zimske službe provodi Stjepan Marčec iz Palovca, voditelj organizacijske jedinice za održavanje i zaštitu županijskih i lokalnih cesta, koji nam je rekao kako nema značajnijih problema na cestama koje su prohodne po cijelom Međimurju.

– Na terenu je 10 vozila. Čisti se i obavlja posipavanje prema prioritetima. Malih poteškoća ima u gornjem dijelu Međimurja gdje je palo više snijega – rekao nam je Marčec.

Županijska uprava za ceste Međimurske županije gospodari sa ukupno 221,9 km županijskih cesta i 231,7 km lokalnih cesta, kako u ljetnim tako i u zimskim uvjetima. Održavanje svih cesta povjereno je ugovorom između Županijske uprave za ceste Međimurske županije i zajedničkog ponuditelja TEGRA d.o.o. Čakovec i Pavlic-asfalt-beton Goričan.

Održavanje ceste u zimskim uvjetima vrši se prema određenim stupnjevima pripravnosti, a same dionice cesta održavaju se prema unaprijed određenim razinama prednosti i služnosti. Cesta se za vrijeme zimskih uvjeta, sukladno pravilniku održavanja javnih cesta, smatra prohodnom kada je radovima na uklanjanju snijega omogućeno prometovanje vozila uz upotrebu zimske opreme.

Budite danas maksimalno pažljivi u prometu, krenite ranije na put no nikako bez zimske opreme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije