OSUĐUJU NAPAD U ČAKOVCU Žene dođite i zaštite sebe od napadača

U petak, 2. veljače oko 18 sati u Čakovcu, na parkiralištu u Ulici Matice hrvatske, nepoznati počinitelj prišao je s leđa i gurnuo žensku osobu tako da je pala na tlo.

>>> ČAKOVEC Srušio ženu na parkingu, ozlijedio i opljačkao

– Potom joj je iz ruke istrgnuo torbicu u kojoj se nalazio novčanik s osobnim dokumentima i novac, te kozmetika i naočale, nakon čega je pobjegao u nepoznatim smjeru. U događaju ženska osoba lakše je ozlijeđena, dok se materijalna šteta procjenjuje na nekoliko tisuća kuna – javila je PU međimurska koaj za počiniteljem intenzivno traga.

Ovaj događaj i sve više učestalijih fizičkog napada na žene u Međimurju na javnim mjestima koji rezultiraju tjelesnom ozljedom i oduzimanjem vlastitih stvari, oštro osuđuje udruga Samobrana Međimurje te nudi pomoć žrtvama napada i ostalim ženama.

– Evo još jedan primjer da je sve više u našem kraju fizičkih napada usmjerenih na žene koji rezultiraju krađom privatnih stvari, te tom prilikom može doći do tjelesnog ozljeđivanja žrtve nanošenjem udaraca od strane napadača ili prilikom pada na tlo odgurivanjem.

Više napadači ne biraju niti vrijeme i mjesto napada jer se napadi javljaju sve češće na javnim mjestima. Nemojte i vi postati žrtva. Odvojite dva puta tjedno po jedan sat svog vremena i dođite u Šenkovec, M. Kovača 11 na trening samoobrane namjenjene ženama, gdje ćete naučiti osnovne elemente samoobrane, te na koje načine prvenstveno prevenirati napad na sebe, a ako dođe do napada, kako na najbrži i najefikasniji način se obraniti od napadača.

Dođite i naučite zaštiti prvenstveno sebe, te stvari za koje radite svaki dan. Nemoj postati žrtva. Recimo više dosta nasilju i poduzmite nešto. Dođite i naučite se obraniti – kaže Ante Goleš, predsjednik spomenute udurge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije