TRI ginekološka ultrazvuka za ambulante u Čakovcu i Prelogu

U petak, 2. veljače 2018. godine održana je edukacija i puštanje u rad prve dostavljene opreme u okviru projekta primarne zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Čakovec.

– Nakon provedenog postupka javne nabave ‘Nabava dijagnostičko-terapijske i ostale medicinsko-tehničke opreme’ i potpisivanja ugovora u prosincu 2017. godine u Dom zdravlja Čakovec dostavljena je prva oprema, čija je ukupna vrijednost nabave 819.000,00 kn (bez PDV-a), odnosno 1.023.750,00 kn (s PDV-om) – rekao je tom prilikom ravnatelj Doma zdravlja dr. Branko Vrčić.

U okviru projekta primarne zdravstvene zaštite dostavljena su tri ginekološka ultrazvuka 3D/4D i tri Linearne sonde za ginekološki ultrazvuk kojom će biti opremljene dvije ginekološke ordinacije u Čakovcu i jedna u Prelogu.

3D/4D ultrazvučni prikazom može se vidjeti najdetaljniji uvid u anatomiju fetusa. Dobiva se dinamična slika i mogu se vidjeti kretnje bebe što je jako dobra vijest za trudnice.

– Radi se o ultrazvučnim dijagnostičnim uređajima namijenjenim za ginekologiju i opstetriciju, opremljenim s 3D/4D za ginekološki pregled te uređaj opremljen s linearnom sondom za pregled dojki.

Edukacija je podijeljena na dva dijela od kojih je prvi dio obrada osnova, a drugi je namijenjen za upoznavanje s 3D/4D tehnologijom – kaže Miljenko Novosel, dipl. oec. iz MedExpert-a.

Vrijedna i jedna od najmodernijih oprema velik je uspjeh za Međimursku županiju, a župan Matija Posavec poručuje da će se ulaganje u zdravstvo u Međimurskoj županiji nastaviti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije