UŽAS U IVANOVCU Pas zavezan u smeću, bez hrane, vode i zaklona

Volonteri čakovečkog Azila za životinje Prijatelji strahuju svaki put kad zazvoni telefon. S druge strane obično čuju samo tužne priče o ostavljenim i zlostavljanim životinjama. Baš zato vesele se svakom danu u kojem ih nitko ne zatraži pomoć.

Srijeda ipak nije bila jedan od takvih dana – zaprimili su prijavu da u Ivanovcu vlasnik tuče psa. Dolaskom na mjesto događaja, zatekli su užasan prizor. Pas ostavljen u smeću, zavezan na lancu dužine pola metra, bez hrane, vode i zaklona.

– U skladu s novim Zakonom o zaštiti životinja, odmah smo obavijestili komunalnog redara Ivana Zadravca i veterinarsku inspektoricu Vesnu Martinec Sačer, rekla nam je Aleksandra Hampamer iz Azila Prijatelji te dodala kako se nada da će svoj posao odraditi brzo kao i obično.

Loši uvjeti držanja životinja u Međimurju još su uvijek čest slučaj, a novi Zakon o zaštiti životinja zabranjuje trajno držanje pasa na lancima te u boksu.

To je velik iskorak, ali sve dok se u glavi ljudi ne promijeni svijest o uvjetima u kojima treba držati životinje, tako dugo ćemo, nažalost, svjedočiti situacijama poput ove u Ivanovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije