SVETI MARTIN Grade drveni most kod Doma hrvatskih branitelja

U tijeku su intenzivni radovi na izgradnji mosta preko jednog od rukavaca rijeke Mure u Svetom Martinu na Muri, točnije kod Doma hrvatskih branitelja.

U naravi radi se u potpunoj sanaciji dosadašnjeg mosta koji je dotrajao i od njega ostaju samo nosači koji su čvrsti i duboko usidreni u dno rukavca. Novi most od hrastovine postavljaju vrsni majstori odabranih od Hrvatskih voda uz svu logistiku Udruge branitelja i veterana Domovinskog rata Općine Sveti Martin na Muri, te financiranje Hrvatskih voda i Općine Sveti Martin na Muri.

Kada bude izgrađen, a očekuje se da to bude najkasnije do 1. svibnja, most će povezivati dvije obale rukavca i biti dio buduće poučne staze namijenjene radu i boravku učenika, studenata i drugih skupina u prirodi.

Darko Padarić, jedan od članova udruge svetomartinskih branitelja, kaže kako slijedi i proširenje samog Doma hrvatskih branitelja uz nove sadržaje, pa tako i kapelice unutar doma.

Podsjećamo kako je Dom hrvatskih branitelja nastao renoviranjem negdašnje državne klaonice, a svečano ga je 2004. godine otvorila Jadranka Kosor, ministrica branitelja i solidarnosti, koja je i značajno doprinijela da dom postane mjesto okupljanja ljudi koji su ranih devedesetih stvarali novu državu Hrvatsku.

Danas je Dom hrvatskih branitelja u Svetom Martinu na Muri, mjesto održavanja mnogih kulturnih, društvenih i športskih događanja za svekoliko ljudstvo, a ne samo branitelja, koji o domu skrbe, čuvaju ga i obnavljaju te dograđuju novim sadržajima i prostorima.

Svu podršku imaju i uživaju od općinskog načelnika Dražena Crnčeca i Petre Novinščak, predsjednice Općinskog vijeća i v.d. školske ravnateljice, čiji učenici su česti gosti branitelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije