PINKLECI odabrani za ‘Naj, naj, naj festival’ i za ‘Mali Marul’

Selekcija za dva izrazito popularna festivala za djecu i mlade je završena i Pinkleci imaju razloga za veselje. Izbornica dramaturginja Željka Turčinović uvrstila je naše dvije predstave u službeni program ovogodišnjeg 18.

Naj, naj, naj festivala u organizaciji Gradskog kazališta Žar ptica u Zagrebu. Predstava ‘S razlogom’ (redateljica Morane Dolenc) na rasporedu je 5. travnja u KNAP-u u 11 sati, a predstava ‘Preko sedam mora, preko sedam gora’ (redateljica Anice Tomić) taj isti dan u GK Žar ptica u 17 sati.

Selektorica dramaturginja Ana Prolić također je uvrstila dvije naše predstave na ovogodišnji 11. Mali Marulić u organizaciji Gradskog kazališta lutaka Split.

Predstava ‘Preko sedam mora, preko sedam gora’ otvorit će ovogodišnji festival hrvatske drame za djecu i mlade 10. travnja u 19 sati u GKL Split. Drugi dan, dakle 11. travnja ujutro u 10 sati na rasporedu je predstava ‘Puž muž’ (redatelj Romano Bogdan).

PINKLECI PROSLAVILI STOTU IZVEDBU BREMENSKIH SVIRAČA!

Ovogodišnju kazališnu tribinu za djecu i mlade ‘Cukorek’ otvorilo smo 100-tom izvedbom nagrađivane, popularne i vesele predstave Bremenski svirači! Nakon toga predstava je po prvi puta igrala i u HNK Varaždin i imala čak tri izvedbe u Dječjem vrtiću Lepir u Zagrebu.

PINKLECI U ZAGREBU

Kazališna družina Pinklec svoje koprodukcijske predstave redovito svaki mjesec igra u Zagrebu u KNAP-u (Kazalište na Pešćenici) ili pak u CeKaTe-u (Centar za kulturu Trešnjevka).

Tako zagrebačka djeca i mladi imaju prilike barem jednom mjesečno vidjeti naše predstave ‘Superjunaci’ (u koprodukciji s Teatrom Poco loco), ‘S razlogom’ (u koprodukciji s LOFT-om) ili pak ‘Petricu Kerempuha’ (u koprodukciji s Medley teatrom).


PUŽ MUŽ U OSNOVNOJ ŠKOLI DOMAŠINEC

Prvo ovogodišnje školsko gostovanje imali smo u Domu kulture u Domašincu s predstavom ‘Puž muž’.

Odigrali smo predstavu s veseljem, a predškolska i osnovnoškolska djeca su nas nagradila smijehom i energijom koju su nakupili tijekom školskih praznika.

JEŠKO I PRIJATELJI PONOVO NASTUPAJU

Najizvođenija predstava Dramskog studija Dada ‘Kako je Ješko pobijedio prehladu’ (redatelj Davor Dokleja) nakon dugo vremena opet će zaigrati na sceni Centra za kulturu Čakovec.

Predstava je rađena prema slikovnici koju je osmislio, uredio i tekst pripremio Sven Pal, a govori o Ješku Ježiću koji uz pomoć obitelji i prijatelja pobijedi prehladu, liječeći se samo toplim čajem, limunom i medom pritom ne koristeći nikakve lijekove.

Kroz priču o hrabrom Ješku Ježiću glumci će vas voditi pjesmom (pjevaju i sviraju u živo), plesom i zdravim humorom. Predstava je na rasporedu 18. veljače u 16 sati na kazališnoj tribini za djecu i mlade ‘Cukorek’.

TRIBINA ‘CUKOREK’ – U nedjelju, 4. veljače 2018. u 16 sati u Centru za kulturu Čakovec

Zavod Federacija Ljubljana u koprodukciji s Werk 89 (Beč), Cankarjev dom (Ljubljana) i Dschungel (Beč)

‘DŽUMBUS’ (Bumm, krach, peng)

Autori: Peter Kus, Nana Milčinski
Redatelj, glazba i glazbeni instrumenti: Peter Kus
Dramaturgija: Nana Milčinski
Koreografija: Andreja Podrzavnik Rauch
Likovno oblikovanje: Dan Adlešič
Oblikovanje svjetla: Borut Bučinel
Grafičko oblikovanje: Nejc Prah
Kostimografija: Katarina Müller
Igraju: Urška Cvetko, Krištof Hrastnik, Michael Pöllmann

O PREDSTAVI:

‘Džumbus’ priča priču o neobičnom dječaku koji ne govori riječi, nego se izražava vlastitim zvukovima i glazbom umjesto jezika. Ako stvari imaju svoj vlastiti zvuk, onda mogu opisati svijet i sebe i tako komunicirati.

Ali kad dječak otkrije novi jezik i prezentira ga roditeljima, liječnicima, nastavnicima i kolegama, susreće se s otporom. Sva njegova kreativnost, mašta i originalnost shvaćaju se kao poremećaj koji treba ukloniti.

U svijetu gdje vladaju pravila i društvene konvencije nema mjesta za kreativno dijete. On mora naučiti jezik i prilagoditi se većini. Dječak odrasta, suočava se sa svojom različitošću i traži način da zadrži individualnost u svijetu ograničenja i zabrana.

Priču o dječaku igraju glumci i glazbenici uz pomoć različitih zvukova, sviranja i animacije mnoštva različitih glazbenih instrumenata i zvukova izrađenih iz svakodnevnih predmeta. Oni razvijaju žanr glazbenog kazališta u kojemu je zvuk ekvivalentan ostalim elementima izvedbe.

Trajanje: 50 minuta

Dob: 5+ (predškolci i niži razredi osnovne škole).

IZVEDBE KD PINKLEC U VELJAČI:

11.2. 2018. PETRICA KEREMPUH – CeKaTe, Zagreb (11:30)
16.2. 2018. S RAZLOGOM – Sežana, Slovenija (11:00)
19.2. 2018. PUŽ MUŽ – Dom kulture, Mala Subotica (17:00)
23.2. 2018. BREMENSKI SVIRAČI – Vrtić, Zabok (10:00)
25.2. 2018. PREKO SEDAM MORA, PREKO SEDAM GORE – HNK, Varaždin (10:30)
28.2. 2018. SUPERJUNACI – CZK, Čakovec (11:00)

IZVEDBE DRAMSKOG STUDIA DADA:

18.2. 2018. KAKO JE JEŠKO POBIJEDIO PREHLADU – CZK, Čakovec (16:00)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije