VELJAČA PREVRTAČA Stiže promjena vremena, pripremite se za snijeg

U ponedjeljak ujutro mjestimična magla, ali će popodne uz sunčana razdoblja biti relativno toplo pa bi temperatura u ponedjeljak mogla narasti i do 11 ili 12 Celzijevih stupnjeva. Mjestimice se magla može dulje zadržati pa će u takvim krajevima temperatura biti niža. Nastavit će se razdoblje relativno povoljne biometeorološke situacije iako ponovno kreće blaga južina koja može zasmetati najosjetljivijim osobama.

Za utorak možemo najaviti suh i ugodan dan. Ujutro ponegdje slab mraz i mjestimična magla koja se može i dulje zadržati, a tijekom dana se očekuju sunčana razdoblja. Neće biti oborina, a vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni. Nakon prohladnog jutra uz temperaturu između 0 i 4°C, najviša dnevna bi mogla porasti na 13 ili čak 14 Celzijevih stupnjeva uz više sunca.

U srijedu i dalje djelomično sunčano i suho uz umjeren jugozapadni vjetar. Zbog dolaska toplijeg zraka mraz bi ujutro mogao izostati, a dnevna temperatura se očekuje oko 10 Celzijevih stupnjeva, ponegdje i malo viša. Biometeorološke prilike će se postupno kvariti zbog pada tlaka i južine pa kod meteoropata i kroničnih bolesnika može biti manjih tegoba. Kako se dan bliži kraju tako će i oblaka biti sve više, ali ostaje suho pa ćemo i zadnji dan siječnja imati više proljetno nego zimsko vrijeme.

U četvrtak bi se vrijeme trebalo promijeniti uz porast naoblake i kišu uz pad temperature, osobito kako se dan bliži kraju. Još bi u početku trebalo biti toplo, ali krajem dana uz pad temperature osim kiše ponegdje je moguć i snijeg, najprije u gorju. Navečer snijega može biti i u nizinama.

Petak nam donosi oblačnije i osjetno hladnije vrijeme. Povremeno će još biti oborina u noći i ujutro, a snijega osim u gorju može biti i u nizinama. Temperatura će biti granična pa je teško zasad (5 dana unaprijed) prognozirati količinu kiše ili snijega, ali budimo spremni da se nešto snijega pojavi i u nizinama. Preciznije će se znati kad se ta promjena malo približi.

U subotu većinom suho, a uslijedit će i postupno razvedravanje pa su moguća kraća sunčana razdoblja. Ostat će hladnije vrijeme, pogotovo u nedjelju kad se ujutro očekuju mraz i mjestimična magla. U nedjelju u drugom dijelu dana i u ponedjeljak ponovno su moguće oborine, možda i snijeg ako bude dovoljno hladno.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu “Kad će Kiša”. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 29.1.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije