PČELARI Željko Trupković novi je predsjednik Udruge Agacija

Udruga pčelara Međimurske županije Agacija održala je 28. siječnja svoju redovnu izbornu godišnju skupštinu. S otprilike 200-tinjak članova, Agacija je jedna od najvećih pčelarskih udruga u Republici Hrvatskoj.

Skupštini su osim 180-ak članova nazočili i zamjenik župana Josip Grivec, pročelnik podružnice Savjetodavne službe mr. sc. Milorad Šubić, predstavnik HPA Zvonimir Nushol, dipl.ing, te predstavnici pčelarskih udruga iz Preloga, Varaždina, Ludbrega, te susjedne Mađarske i Slovenije.

Dosadašnji predsjednik Branko Lipić podnio je izvještaj o aktivnostima udruge u 2017. godini. U protekloj godini održano je nekoliko edukativnih predavanja, stručnih susreta, ocjenjivanje meda, suorganizacija pčelarskog sajma na sajmu Mesap i drugo.

Nakon izvještaja slijedilo je razrješenje dužnosti, te izbor novog rukovodstva udruge. Za novog predsjednika izabran je Željko Trupković, a Upravni odbor čine podpredsjednik Velimir Glumac, blagajnik Zdenko Radiković, Branko Lipić, Trstenjak Franjo, Goran Heđa i Branko Horvat. Tajničke poslove obavljat će Ivan Šopar, dok su u Nadzorni odbor izabrani Ivan Bujanić, Josip Ceilinger i Antun Hruška.

Plan rada udruge za 2018. godinu je raditi na unapređenju pčelarstva, podizati kvalitetu meda primjenom dobre pčelarske prakse i edukacijom pčelara, nastaviti s ocjenjivanjem meda, osuvremeniti zajedničku naljepnicu za med te definirati uvjete njenog korištenja, organizirati predavanje za građane s ciljem pravilne upotrebe pčelinjih proizvoda, nastaviti održavanje pčelarskog dijela na sajmu Mesap, raditi na sadnji i sijanju medonosnog bilja, nastaviti s projektom motrenja medenja, suradnja s lokalnom zajednicom i susjednim pčelarskim udrugama iz Hrvatske i inozemstva, te ispitati mogućnosti za izradu pokaznog pčelinjaka u svrhu edukacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije