VIDEO Andrea i Goran Šafarić zajedno žive glazbu već 12 godina

Supružnici Andrea Horvat Šafarić i Goran Šafarić iz Pušćina postaju sve zapaženija glazbena lica u Međimurju, a uz to svaki od njih vodi i svoju uspješnu karijeru.

Andrea je dizajnerica unutarnje arhitekture, dok je Goran profesor solffegia u Osnovnoj glazbenoj školi Novi Marof i voditelj Vokalne skupine Zrinski te Pjevačkog zbora Strahoninec s kojima reda uspješne nastupe. Već dvanaest godina uspješno dijele ljubav prema glazbi i jedno prema drugome, a s nama su podijelili detalje o tome kako je sve počelo i kako svoje nastupe kombiniraju s redovitim poslovima i brigom za troje djece.

Izniman talent i iznimna upornost

Kako kaže Goran, glazbu je volio još od malih nogu pa je već u osnovnoškolskim danima pohađao i Osnovnu glazbenu školu Miroslav Magdalenić u Čakovcu, smjer harmonika i klavir. Kada je došlo vrijeme za odabir srednje škole, znao je da jedini pravi odabir Srednja glazbena škola u Varaždinu, što je za Gorana bile velika prekretnica.

– Preko noći sam se morao osamostaliti jer sam od kuće odlazio oko šest ujutro, a vraćao se oko 21 sat navečer. Cijeli sam dan provodio u Varaždinu, a učio sam i vježbao u hodu – prisjeća se Goran.

No, paralelno pohađanje dva smjera u istoj srednjoj školi (gimnazijski smjer i smjer teoretičar/klavir) urodilo je plodom kada je primio vijesti da je primljen na Muzičku akademiju u Zagrebu.

– Žarko sam želio studirati u Zagrebu, no kako se na Akademiju prima vrlo malo ljudi, znao sam da se moram mnogo pripremati i biti uporan jer sam poznavao brojne kojima to nije uspjelo. Na koncu sam upisao VIII. odsjek – Glazbena kultura, gdje sam 2010. godine diplomirao i stekao zvanje magistra glazbene pedagogije – ističe Goran.

Cijelo vrijeme tijekom studija je i svirao s bendom po svadbama, klubovima i brojnim drugim događanjima pa je kombinirao klasičnu i zabavnu glazbu, što mnogim klasičarima nije bilo razumljivo. Tako je bilo do trenutka dok na jednome od svojih nastupa nije upoznao Andreu, svoju sadašnju suprugu, te je, kako sam kaže, napokon imao osobu koja ga je razumjela.

Dio istog glazbenog benda

Andrea je dizajnerica unutarnje arhitekture koja radi u struci na dizajnu i izradi zlatarskih izloga i pomagala za izlaganje nakita. Jednako kao i njezin suprug, od malih je nogu prepoznala glazbu kao ono što je motivira u svakodnevnici pa je pohađala i sate pjevanja kod profesorice Zdenke Knapić u Varaždinu.

Iako svaki od njih ima redoviti posao koji obožava, napose Goran koji je nakon rada po zamjenama u brojnim međimurskim školama dočekao svoje toliko željeno radno mjesto u Osnovnoj glazbenoj školi, danas su i dio sve prepoznatljivijeg Meta Musicbanda, vokalno-instrumentalnog sastava koji svira na svadbama i drugim događanjima.

Nastup na vjenčanju prijatelja pokrenuo novu priču

No, osim toga, i sami su stvorili svoju glazbenu priču naziva “Vjenčanje iz snova – Andrea i Goran Šafarić”, što se dogodilo sasvim slučajno.

– Prije nekoliko godina odlučili smo iznenaditi svoje prijatelje pjevanjem na njihovom obredu crkvenog vjenčanja. Riječ o tome se proširila pa je to rezultiralo sve češćim pozivima i rezervacijama tijekom godine. Već nam je i sada gotovo popunjena cijela ova godina, a polako se počela puniti i 2019. – govori nam Andrea koja napominje da im pjevanje u crkvi na posebnom danu mladenaca pričinjava veliko zadovoljstvo.

Kako kažu Goran i Andrea, kada ih mladenci angažiraju za pjevanje na obredu, nudi im se i opcija angažiranja Meta Musicbenda, čiji su također članovi.

Neovisno o tome nastupaju li na svadbama, koncertima ili bilo kojem drugom događanju, pokazuju bogato znanje u baratanju različitim glazbenim žanrovima pa se tako na njihovom repertoaru mogu naći pop-rock, domaća i strana zabavna glazba, crkvena i klasična, a također i klapske i domoljubne pjesme za čiju izvedbu često udruže snage s Vokalnim sastavom Zrinski.

Raditi redoviti posao, imati nastupe gotovo svakog vikenda, voditi zborove i još k tome imati troje male djece, nije nimalo jednostavno, no ovaj uhodani duo pronašao je recept za uspjeh, pa čak i kada se nalaze pred velikim izazovima poput organizacije koncerata.

– Sve naše obaveze zapisujemo točno u sat. Svakako je najveći izazov s kojim se nosimo organizacija koncerata koja sa sobom nosi mnogo posla koji publika ne vidi da bi na samom koncertu sve bilo u najboljem redu. Kada pak publika ispuni dvoranu, kada primimo čestitke i pohvale na kraju koncerta i čujemo gromoglasni pljesak, tada znamo da se sve to isplatilo – govore nam Andrea i Goran.

Prava glazbena obitelj

U svemu tome imaju podršku prijatelja i obitelji, napose svoje troje djece.

Laura (10), Ervin (8,5) i Bruno (5,5) prate nas kao i mi njih u životu u pjesmi. Imamo obiteljski moto ‘Pjesmom kroz život’ i toga se držimo. I oni su već krenuli u glazbene vode. Laura pohađa drugu godinu sviranja violine u Osnovnoj glazbenoj školi u Varaždinu, a Ervin je započeo sa sviranjem gitare u istoj školi. Imaju zapažene nastupe na Dječjoj međimurskoj popevki, a također bilježe brojne nastupe na školskim priredbama. Povremeno nam se svo troje pridruži na ponekom nastupu kada je u pitanju neka domaća veselica – ističu ovi ponosni roditelji.

Kako kažu Andrea i Goran, upravo je takva sinergija glazbene obitelji i posla koji obožavaju njihov najbolji recept za sreću i ujedno najveći životni uspjeh.

– Uživamo u zajedničkom vremenu koje nam protječe u kreativnosti, glazbi i sportu. Toliko emocija, ljubavi, topline, poštovanja i uživanja… – govori nam Goran.
Dok im se karijera sve više zahuktava, ovi supružnici imaju velike planove. S obzirom na njihov talent, ni najmanje ne sumnjamo da će im uspjeti.

– Želimo započeti raditi na vlastitim autorskim pjesmama, a u konačnici i na albumu za koji se nadamo da će ugledati svjetlo dana još ove godine – zaključuju Andrea i Goran Šafarić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije