ČAK 315 OBOLJELIH Gripa u Međimurju ima sve većeg maha

Gripa u Hrvatskoj, pa tako i u Međimurju uzima sve većeg maha. N1 je objavio podatak kako je u Hrvatskoj od gripe umrlo 10 osoba.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije na svojim internet stranicama je objavio najnovije podatke o oboljelima od gripe u Međimurju.

U drugom tjednu 2018. (od 8. do 14. siječnja 2018.) u Međimurskoj županiji prijavljeno je 225 slučajeva oboljenja od gripe. Kod jedne osobe izoliran je virus gripe tip A, a kod 2 osobe je izoliran virus gripe tip B u Nacionalnom laboratoriju za influenzu HZJZ-a (ukupno do sada izolirano 5 virusa gripe tip B i 2 virusa gripe tip A).

Ukupno prijavljenih oboljelih od gripe od 11. prosinca 2017. do 14. siječnja 2018 je 315 osoba, a tek se vrhunac gripe očekuje se tek idućeg tjedna.

Najviše oboljelih je u dobi od 30 do 64 godina, a srećom, nema smrtnih slučajeva.

Zbog pojavnosti epidemije gripe u općoj populaciji, u Županijskoj bolnici Čakovec se od 12. siječnja 2018. primjenjuje mjera ograničenja posjeta bolesnicima na slijedeći način:

– posjete se dozvoljavaju isključivo u definirano vrijeme prema odjelu u vremenu od 15-ak minuta
– u posjeti može biti jedan posjetitelj koji se treba javiti odjelnoj sestri
– preduvjet je da su posjetitelji zdravi, odnosno da nemaju respiratornih simptoma.

– Ovo ograničenje vrijedi do slijedeće obavijesti – kaže ravnatelj Robert Grudić, dr.med., spec. opće kirurgije, ortopedije i traumatologije, subspec. traumatologije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije