FOTO Prosvjetari iz Međimurja otišli u mirovinu. Hvala im za sve!

Danas, 15. siječnja, je u dvorani za svečane namjene u Muzeju Međimurja Čakovec, župan Međimurske županije Matija Posavec sa svojim zamjenicima i suradnicima nagradio umirovljene učitelje, profesore, pedagoge, mentore, ravnatelje te djelatnike u sustavu obrazovanja s područja Međimurja u školskoj godini 2016./17.

Pritom su im čestitali na cjeloživotnom obavljanju jednog od najodgovornijih i najtežih poslova, edukaciji djece te odali priznanje njihovom dosadašnjem radu.

Nagrade i čestitke su zaslužili: Dragica Črep, Marija Katanec, Dragica Rusak, Ruža Kolar, Eva Martan, Jagoda Obadić, Ivan Hižman, Frnjo Jančikić, Carmen Pazman, Mirko Varga, Mira Žerjav, Vera Korunek, Marija Šilec, Nada Novak, Dušan Lapov, Damir Šalari, Emilija Kolac, Željko Medved, Anica Kolmanić, Radmila Popović, Ana Novak, Marija Drk, Ljubica Mikac, Ana Furdi, Đurđa Naranđa, Stjepan Orsag, Božidar Žegarac, Ana Klemenčić, Julijana Debelec, Marija Šafarić, Katarina Anderlin, Verica Mesarić, Branko Smrtić, Vesna Škvorc, Ljerka Biševac, Dragica Stojko i Jasna Višnjić.

Voditeljica svečanosti Mateja Gošćiej, iz Ureda za poslove župana, je istaknula kako je ovaj događaj prigoda da svim tim ljudima na kraju njihovog radnog vijeka još jedan puta stisne ruka i kaže jedno veliko i ljudsko hvala za sve ono što su učinili u službi mladih generacija.

Zamjenica župana Sandra Herman, i sama prosvjetna djelatnica, je kazala kako je radeći 15 godina u službi odgoja i obrazovanja shvatila koliko je taj posao zahtjevan i odgovoran u karici odgojnog i obrazovnog rasta onih koji dolaze iza nas.

– Vi ste ti koji ste preuzeli odgovornost za to i časno ste je ispunili. Uz veliko hvala, želim vam da umirovljeničke dane provedete što dostojanstvenije i da se okrenete nekim drugim, manje zahtjevnim obvezama.

S puno pijetete i poštovanja naspram ljudi pred koje je stao, međimurski župan Matija Posavec je rekao: – Ovakav prijem MŽ tradicionalno priređuje za ljude koji su svoj cijeli radni vijek utkali u sustav razvoja odgojno obrazovnog procesa. Red je da se tim ljudima u trenutku odlaska u mirovinu zahvalimo na svemu što su napravili i da ih prigodno nagradimo – istaknuo je župan i dodao kako je danas važno u tom sustavu izgrađivati školu za život, a ne samo za ocjene.

Rekao je da sve što se radi u procesu obrazovanja, od ulaganja u infrastrukturu,ulaganje u projekte daje se poruka koliko je u MŽ obrazovanje važno i ono je, po županu, definitivno na ljestvici pod brojem jedan.- učitelji su ti koji kroz svoj doprinos, svoju aktivnost, svoj rad čine sustav obrazovanja boljim.

On, Sandra Herman i Josip Grivec, dijeleći im poklone, stisnuli su im ruku još jedanput kazavši svakome ljudsko i istinsko – HVALA! U ime umirovljenika zahvalio im se Željko Medved, bivši zaposlenik OŠ Ivanovec, kazavši kako im je ovaj skup dao prigodu za još jedno generacijsko okupljanje, a završio je s porukom i željom: – Više para, manje dijagnoza!

Ovaj svečarski trenutak su svirkom na klaviru, klarinetu i saksofonu uveličali učenici Glazbene škole Miroslav Magdalenić iz Čakovca uz pomoć svojih učitelja: Antuna Horvata, Danijela Maria Novaka, Mirjane Džanko i Maria Jageca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije