SUSRET U LENDAVI Teško je sačuvati jezik i običaje živeći u drugoj državi

Đanino Kutnjak, predsjednik Saveza hrvatskih društava u Sloveniji i Josip Grivec, zamjenik međimurskog župana i predsjednik Mješovitog odbora za suradnju Međimurske županije s pomurskim Hrvatima sastali su se u Lendavi.

Domaćin susreta je bio Đanino Kutnjak, čovjek čiji korijeni sežu u Prelog. Tom prilikom su dogovorili da Lendava bude domaćin sljedećeg sastanka navedenog odbora. Razgovaralo se i o aktivnostima hrvatskih društava u Sloveniji te o planovima vezano uz daljnju suradnju.

Tom prilikom Grivec je istaknuo: – Nije lako sačuvati svoj jezik, običaje i kulturu živeći u drugom okruženju, drugoj državi koja našim Hrvatima ne priznaje status manjine, no kada ima volje i entuzijazma ipak se to uspijeva. Međimurska županija nastoji u okviru mogućnosti pomoći našim međimurskim društvima u tome.

Mješoviti odbor za suradnju Međimurske županije s pomurskim Hrvatima lani je obilježio 20-tu obljetnicu kontinuiranog djelovanja. Osnovan je s ciljem promaknuća suradnje naselja s desne obale Mure sa svojim sunarodnjacima s lijeve obale rijeke koja ih je počela spajati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije