MEĐIMURJE U čak deset naselja lani nije rođeno nijedno dijete

Ured državne uprave u Međimurskoj županiji objavio je podatke o broju upisa rođenih i umrlih osoba te broju sklopljenih brakova za područje Međimurske županije, a upisanih u državne matice rođenih, vjenčanih i umrlih matičnih ureda Čakovec, Dekanovec, Kotoriba, Mala Subotica, Mursko Središće, Nedelišće, Prelog i Štrigova.

>>> PODACI Nije dobro – lani u Međimurju više umrlih nego rođenih

U državne matice rođenih u 2017. godini upisano je 1088 djece, od toga 1083 živorođene djece te 5 mrtvorođene djece. Od ukupnog broja rođeno je 555 ženske djece i 533 muške djece.

Rođeno je 8 parova blizanaca, od toga čak 6 u Čakovcu. U državne matice umrlih u 2017. godine upisano je 1185 umrlih osoba. Od ukupnog broja umrlih osoba, umrlo je 606 žena te 579 muškaraca.

U Gradu Čakovcu je rođeno 259 djece, a umrlo je 268 građana. U Murskom Središću rođena je 71 beba, a umrla su 83 građana. U Gradu Prelogu je 53 rođenih i 89 umrlih. Pozitivan prirodni prirast imaju samo općine Kotoriba, Mala Subotica, Nedelišće, Orehovica, Pribislavec, Sveti Juraj na Bregu i Šenkovec.

Negativan prirodni prirast zabilježen je u ostalim općinama, a zabrinjavajuć je podatak da u čak 10 međimurskih naselja nije rođeno ni jedno dijete. Dječji plač lani nisu čuli u mjestima: Badličan, Martinuševec, Ferketinec, Gornji Zebanec, Merhatovec, Plešivica, Marof, Jalšovec, Slemenice i Leskovec.

Ima i puno mjesta u kojima je rođeno tek jedno dijete, a to su Robadje, Železna Gora, Grabrovnik, Brezovec, Čestijanec, Gradiščak, Jurovčak, Kapelščak, Lapšina, Sveti Martin na Muri, Toplice Sveti Martin, Gornji Koncovčak, Donji Mihaljevec, Celine, Gornji Kuršanec, Dragoslavec, Turčišće, Otok, Totovec i Gornji Mihaljevec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije