BISKUP KOŠIĆ ‘Mediji su ‘protucrkveni’ i traže materijal za linč’

Sisački biskup Vlado Košić na misnom je slavlju na blagdan Sveta tri kralja u Sisku govor zagrebačkog vjeroučitelja na satu vjeronauka proglasio neprihvatljivim, no optužio je i medije za “linč” Krešimira Bagarića.

U propovijedi je Košić istaknuo da su glavni mediji u Hrvatskoj “mahom protucrkveni” i da traže materijal za linč, te im je u tu svrhu poslužio i vjeroučitelj iz Zagreba.

“Što se tiče medija, oni se dakako – jer su protucrkveni – sa slašću obrušavaju na crkvene ljude, svećenike, redovnice i vjeroučitelje, tražeći u njihovim riječima materijal za linč.

Istina, naše riječi ne bi im smjele dati povoda za to – i u konkretnom slučaju, ako je rečeno što su prenijeli mediji, onda treba reći da je to apsolutno neprihvatljiv govor, ali dok se to ne dokaže, ne bi trebalo linčovati čovjeka, a tu su se – i to isti dan: i ministarstvo, i DORH, i mediji, i škola – svi spremno uključili u javnu i pravosudnu osudu, dok se istovremeno ne osuđuju puno veći prijestupnici, npr. oni koji su počinili veleizdaju prema domovini i doveli kako brojne pojedince tako i čitav narod u bezizlaznu situaciju…” – rekao je Košić u sisačkoj katedrali govoreći o slučaju vjeroučitelja Krešimira Bagarića kojem je određen istražni zatvor zbog sumnje u izrečeni govor mržnje na satu vjeronauka. Tamo je pred učenicima govorio o streljanju Vesne Pusić i Stipe Mesića, veličao generala Ratka Mladića te pogrdno govorio o Srbima i Muslimanima.

Biskup Košić u propovijedi je o pozvao vjernike da se, poput tri kralja, suprotstave vlasti te ne dopuste da ih medijski i politički trikovi zavedu.

Biskup Košić većinu svoje propovijedi posvetio je demografiji pritom citirajući pisma vjernika s problemima ovrha.

“Između slušanja kralja i poslušnosti Bogu oni mudraci ipak radije izabiru pokoriti se Bogu. Oni time pokazuju građanski neposluh koji bismo i mi kao vjernici trebali pokazivati prema vlasti u slučajevima kad ona nalaže ono što se protivi našoj savjesti i kršćanskim načelima, npr. u ozakonjenju abortusa”, kazao je biskup.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije