FOTO Druženje članova SDP MŽ: Najzaslužnijima plakete, divljenje Međimurcima

Poslije jučerašnje, petak 29. prosinca, konferencije za medije u nedelišćanskoj dvorani MESAP okupio se zavidan broj članova Županijske organizacije SDP.

Bilo je to njihovo godišnje druženje koje su ovoga puta priredili četvrti puta, bila je to prigoda da im se obrate čelnici stranke na županijskoj i državnoj razini te da se najzaslužnijim i najvjernijim članovima uruče plakete.

Kako je rekao Miljenko Ovčar, glasnogovornik međimurskog SDP, red je da u ovoj turbulentnoj političkoj godini istaknemo pozitivne i svijetle primjere međimurskog SDP, a to se pogotovo odnosi na lokalne izbore u kojima je SDP za 20% povećao broj općinskih, odnosno gradskih vijećnika.

Posebno je istaknuo sredine u kojima je stranka dobila svoje općinske načelnike, gradonačelnika Čakovca, a u nekim sredinama zamjenike načelnika.

Istaknuo je Maria Mohrića, načelnika Općine Goričan, Ljubomira Grgeca, načelnika Općine Kotoriba, Daraka Daniu, načelnika Općine Nedelišće, Anđelka Nagrajsalovića, načelnika Općine Sveti Juraj na Bregu, Stanislava Rebernika, načelnika Općine Štrigova, ljude koji su ponovili svoje mandate.

Spomenuo je i Mirjanu Murk, koja je postala predsjednica OV Podturen, a spomenuo je dobre izborne rezultate stranke u Pribislavcu i Orehovici.

‘SDP je i dalje vodeća stranka na međimurskoj političkoj sceni’, podvukao je s ponosom Ovčar.

Bilo je riječi o izborima unutar općinskih organizacija pa su u svezi toga upućene čestitke novo izabranim čelnicima stranke na lokalnoj razini.

Jedan od njih, Mario Medved, predsjednik Gradske organizacije SDP Čakovec, je pozdravio okupljene s ponosom naglasivši kako SDP ima apsolutnu vlast u gradu Čakovcu, a iskoristio je trenutak da svima poželi sretnu i uspješnu 2018. godinu.

‘Ugodno je biti sa stranačkim kolegama’, istaknuo je u uvodu Mladen Novak, predsjednik ŽO SDP Međimurske županije. Govorio je o ulozi stranke u Skupštini MŽ gdje ona surađuje s HNS na programskim načelima.

Osvrnuo se je ina prošli saziv Skupštine MŽ o kojem nije imao riječi pohvale, a za ovaj saziv je rekao kako će se to promijeniti preko više tematskih sjednica, a ne onih dosadašnjih maratonskih.

Osvrnuo se na plaće u Međimurju koje su u prosjeku za 2000 kuna niže od ostatka Hrvatske, a odnosi se to i na mirovine koje su u prosjeku 700 kuna niže. Inače, po riječima Novaka, po tome je Međimurje u minusu milijardu i dvjesto milijuna od ostatka Hrvatske.

Rekao je kako je pokrenuta inicijativa o osnivanju Kluba 1000 koji za sada okuplja sedam tvrtki u kojima je prosječna plaća iznad tisuću eura. Novak je rekao kako je inicijativa napadnuta sa svih strana, no na tome će se i dalje ustrajati.

Rekao je kako će, ako se ukaže potreba, mijenjati i odnos prema HNS za kojeg su samo programski vezani.

Ivo Jelušić, član Predsjedništva stranke, je rekao kako ga ovaj impozantni skup ne čudi, za razliku od ostalih skupova u ovo doba godini, s obzirom na izborne rezultate.

‘Želja mi je jednako dobri kao i vi. Čestitam vam na tome. Svako dobro u novoj 2018!’, poručio je Jelušić. Davor Bernardić, predsjednik stranke na nacionalnoj razini, je kao i novinarima nešto prije, simbolično istaknuo kako je međimursko srce uvijek lijevo.

Dodao je kako će se SDP u idućoj godini posebno zalagati za pravdu, odgovornost i red u državi. Čestitao je ponaosob međimurskim načelnicima na ponovnom izboru kao i gradonačelniku Čakovec, a njihov ponovni izbor potvrdio je njihov odgovoran odnos prema građanima.

Govoreći o situaciji u državi, rekao je kako u njoj nikada nije bila opterećena s toliko afera kao što je to sada.

‘Vladajuća koalicija je bez ideja, problemi se, naročito u vanjskoj politici, stavljaju pod tepih i držim kako će nadolazeća godina biti godina razotkrivanja, iznošenju istina na čemu će SDP inzistirati’, rekao je te dodao kako je njegov moto, a to bi trebao biti i moto stranke ‘Mi možemo pasti, možemo ustati, ali nikada nećemo odustati’.

Na kraju je izrazio zahvalnost članstvo u Međimurje za sve ono što su ugradili u SDP.

Skup je iskorišten da se najzaslužnijim i najvjernijim članovima uruče plakete. Učinio je to Bernardić, a njih su za osobni angažman u izbornim aktivnostima na lokalnim izborima za Hrvatski sabor i EU parlament te u predsjedničkim izborima primili: Slobodan Pavlic, Slađana Bujan, Marko Fodor, Mario Jović, Boris Jović i Boška Ban Vlahek.

Srebrne plakete za 10 godina i više godina rada u ŽO SDP Međimurske županije primili su: Danica Glad, Zdenka Balent, Vukica Glad, Verona Novak, Stjepan Tomašić, Sofija Mirić, Rozalija Vuković, Petra Mustač-Jambrošić, Nenad Marčec, Neven Strbad, Nedeljka Janči, Nada Mihalic, Miroslav Bezek, Marijan Rajh, Lidija Lepen, Kristina Klobučarić, Jurica Vidović, Josipa Carović, Josip Štimec, Ivan Munđar, Ivan Baranašić, Gordana Munđar, Goran Kolarić, Emina Miri, Elizabeta Mesarić, Domagoj Banjak, Branko Vrčić, Branka Varga, Boris Valpatić, Anđelko Kraljić, Ana Baričević i Aleksandra Sašek Strbad.

Zlatne plakete za 15 godina i više rada su primili: Mijo Poljak, Branko Horvat, Josip Katanović, Tatjana Ribić, Stjepan Horvat, Stanko Ivanović, Mirjana Marčec, Milan Vuk, Ivan Sršan, Dragutin Sanjković, Darinka Martić i Marija Volarić.

Skup je imao i humanitarni karakter. Forum mladih SDP organizirao je dobrotvornu tombolu s koje će prihod biti namijenjen Sigurnoj kući MŽ, a skupljao se je i dragovoljni novčani prilog za jednog od leukemije oboljelog 10-godišnjeg dječaka iz Domašinca.

Na ovaj humani korak članstvo je pozvala Nevenka Turek.

Za dobre vibracije bili su zaduženi članovi glazbenog sastava Meteori, a vrsnu je hranu pripravila Pizzeria Šut iz Nedelišća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije