FOTO Tradicija se ne prekida – čestitari na sredini mosta

Stari granični prijelaz Goričan-Letenye. Danas, 29. prosinca, točno u 10 sati s jednog kraja crvene granične crte našli su se na tradicionalnom susretu i razmjeni čestitki, predstavnici hrvatske policije i lokalne samouprave i uprave s kolegama iz Mađarske.

Našu policiju su predstavljali zamjenik načelnika PU međimurske Krunoslav Gosarić i načelnik PP Prelog Zdravko Kolarić, dok su od strane lokalne vlasti ovdje bili Đuro Ujlaki, predsjednik GV Grada Preloga i Mario Moharić, načelnik Općine Goričan.

S mađarske strane na susretu su bili Jόzsef Prok, zamjenik načelnika Policijske uprave Županije Zala, dr. Jόzsef Molnár, načelnik policije u Nagykanizsi i njegov zamjenik Lászlό Berke. Grad Letenye na susretu je zastupao gradonačelnik Szilárd Farkas.

Razmjeni čestitki svi su oni izrazili suradnju službi i stanovništva s jedne i druge strane granice, a što se poglavito očituje u turističkoj sezoni. Rečeno je kako je preko toga prijelaza ove godine prošlo 3 milijuna putnika, a samo u tijekom sezone ta je brojka iznosila 2,7 milijuna.

Inicijator tih susreta bio je Zdravko Kolarić koji je rekao kako je ovo deseta godina kako se oni održavaju.

– Zamišljeni su kao svečani rezime našega rada u godini prije toga i svaki puta izražavamo zadovoljstvo napravljenim – istaknuo je Kolarić, dok su Ujlaki i Moharić istaknuli dobru realizaciju turističkih projekata u čemu prednjači Općina Goričan, a vezano uz to načelnik Moharić je najavio realizaciju nekih projekata koji će biti realizirani i na samoj granici.

Isto tako izraženo je zadovoljstvo postignutom suradnjom tijekom migrantske krize. Zajedničko otvoreni šampanjac i zdravica stavili su točku na ‘i’ još jedne uspješne godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije