KUD FIJOLICA U utorak tradicionalna ‘Štefanjska priredba’

Kulturno umjetničko društvo ‘Fijolica’ Orehovica poziva na tradicionalnu ‘Štefanjsku priredbu’ koja će se održati u utorak, 26. prosinca s početkom u 17 sati u dvorani Društvenog doma u Orehovici.

KUD Fijolica će, kao domaćin, predstaviti folklor Međimurja i Zagorja, a nastupit će i njihova vokalna skupina. Predstavit će se još mali folklor OŠ Orehovica i KUD-a Fijolica te crkveni zbor Župe Majke Božje Fatimske iz Orehovice. Dramska grupa KUD-a Strahoninec izvest će nešto iz svog repertoara, a očekuju se i nastupi Melanie Horvat i Sare Vrbanec.

Inače, djelovanje KUD-a ‘Fijolica’ seže u daleke pedesete godine prošlog stoljeća. U sklopu društva danas djeluju folklorna, tamburaška, dramska, vokalna, te dječje folklorna i tamburaška sekcija.

Unatrag nekoliko godina predstavljali su Međimurje na manifestaciji Đakovački vezovi, na 48. međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu, Međunarodnom festivalu “Ochridsun” u Makedoniji, Državnoj smotri folklora u Ogulinu, uz gostovanja u Sloveniji i Mađarskoj.

U 2016. godini na županijskoj smotri izvornog folklora predstavili su se fašničkim običajima svog kraja, te ostvarili sudjelovanje na Državnoj smotri izvornog folklora u Koprivnici 2016. i Vinkovačkim jesenima ove 2017. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije