OPĆINA Orehovica dodijelila na korištenje novu vatrogasnu opremu DVD-ima

I ove godine je Općine Orehovica osigurala sredstva za nabavu nove vatrogasne opreme za potrebe Dobrovoljnih vatrogasnih društava Orehovica, Podbrest i Vularija u vrijednosti od 29.813,38 kuna.

Tako je nove zaštitne čizme, kombinezone, kacige, cijevi, mlaznicu jučer u 9 sati u prostorijama Društvenog doma u Vulariji, Općinski načelnik osobno dodijelio na korištenje predstavnicima Dobrovoljnih vatrogasnih društva.

Vatrogasnu opremu je za DVD Podbrest preuzeo predsjednik Marko Zrinić, za DVD Vulariju predsjednik Kristijan Železnjak, a za DVD Orehovicu predsjednik Josip Sušec.

Na dodjeli je bio prisutan i član DVD Orehovica Damir Lipić.

Za vatrogastvo i civilnu zaštitu za redovni rad iz proračuna Općine Orehovica izdvojeno je 29.814,00 kuna.

DVD-ima i JVP Grad Čakovec 120.877,00 kuna, JVP 15.300,00 kuna, što ukupno iznosi 165.991,00 kuna, te se financiraju i svi energenti u objektima koje koriste DVD s područja općine.

Općina Orehovica će i dalje nastojati pronaći financijske okvire kako bi ulagala u opremu i edukaciju, te na taj način postrojbi civilne zaštite i vatrogascima, omogućila da sve mjere protupožarne zaštite obavljaju na najvišem nivou profesionalnosti te kako bi se potaknulo uključivanje mladih u vatrogastvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije