FOTO Mravići razveselili bolesne mališane na Odjelu pedijatrije

Danas prije podne, utorak 19. prosinca, u posjetu bolesnim prijateljima Odjela za pedijatriju Županijske bolnice Čakovec došli su polaznici Dječjeg vrtića Bambi Čakovec.

Pripremili su prigodni dojmljivi program kojim su razveselili hospitaliziranu djecu na Odjelu koji su rekli su kako se odmah osjećaju zdravijima i da bi s njima kući. To je jedan od niza posjeta koji su u ovo predblagdansko vrijeme upriličeni za male pacijente Odjela.

Riječ je o dugogodišnjoj suradnji koju održava “teta” Ivana iz vrtića. Ona tijekom godine u više navrata posjećuju Odjel, djeca donose svoje ručne radove – slike, pahuljice i ukrase koji uljepšavaju interijer Odjela. Kažu da je to njima lijepa šetnja, a program od 10 minuta za njih je šala.

– Važnost suradnje ogleda se u tome da djeca upoznaju prostor u kojem će morati boraviti u slučaju bolesti, pa je samim time stres manji, kažu na Odjelu.

Na dolasku i poklon – programu im se je zahvalio Dejan Balažin, dr. med. spec. pedijatrije, supspec. pedijatrijska nefrologija, voditelj Odjela za pedijatriju Županijske bolnice Čakovec.

Mališani iz skupne ‘Mravići’ koji su razveseli male pacijente dobili su darove Odjela, a sve su pozvali da budu njihovi gosti na Polonćki u crkvi sv. Nikole u Čakovcu gdje će imati ‘svojih pet minuta’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije