FOTO Najbolji Božićni sajam u Maloj Subotici humanitarnog karaktera

>> Božićni sajam na trgu u Maloj Subotici (Subota, 16.12.2017.)

U subotu je ispred Doma kulture u Maloj Subotici održan tradicionalni Božićni sajam. Prijašnjih godina sajam se selio pomalo iz školske sportske dvorane do Doma kulture, pa do šatora i na otvorenom, pa ispred Doma kulture, pa u Domu kulture, što je ovisilo o vremenskim (ne)prilikama.

Ove godine Božićni sajam je po prvi puta organiziran u samom centru Male Subotice koji je jako lijepo obnovljen i uređen. Općina Mala Subotica je bogata brojem udruga koje su sudjelovale u na ovogodišnjem Božićnom sajmu.

Na sajmu su sudjelovali: Udruga umirovljenika – Mala Subotica, Domaća radinost “Dinin kutak”, Dječji vrtić – “Potočnica”, KUU “Zvon” župne zajednice Mala Subotica, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske podružnica Međimurske županije – ogranak Mala Subotica, Kreativna udruga “Svetokriščani”, Udruga “Sport za sve”, Restoran “Fortuna”, Ekološka udruga “Sveti Rok ” – Benkovec, Sportsko ribolovno društvo “Šaran” – Mala Subotica, Udruga žena – Palovec, OPG Radiković Zdenko – Sveti Križ, Lovačko društvo “Prepelica” – Mala Subotica, Radek Srećko – Držimurec, Nogometni klub “Spartak”, Osnovna škola “Tomaša Goričanca”, Pletivo “Monny” – domaća radinost i OPG Korent Josip.

U malom kulturno-umjetničkom programu nastupili su – Udruga žena Palovec koje su otpjevale nekoliko Božićnih pjesama, Tamburaški sastav “Frikovi” i Puhački orkestar Općine Mala Subotica. Posebno atraktivna točka u nastupu je bila “Ples sa vatrom” koji je izvela Ela Horvat iz Male Subotice.

Za glazbu i prigodne božićne pjesme bio je zadužen Radovan Reif. Kako bi sve funkcioniralo i bilo sve u redu brinuo je općinski djelatnik Dominik Palfi. Za najmlađe je bio zanimljiv Sveti Nikola – odnosno načelnik općine Valentino Škvorc koji je dijelio bombone.

Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata pobrinula se za kobasice, hrenovke, hot-dogove, kuhano vino, čaj, grog, ribiči SRD “Šaran” su pržili papaline, lovci su imali delicije sa roštilja, Udruga “Sveti Rok” je ponudila finu hladnetinu, a svi ostali imali su imali mirisne božićne kolačiće, razne svjetlucave dekoracije, zvončiće, anđele i mnoge druge prigodne stvarčice.

U razgovoru s ljudima čulo se kako je ovo najbolji Božićni sajam do sada, a i vrijeme je poslužilo jer nije bilo ni kiše, ni snijega. Mnogo toga što je prodano na sajmu ide u humanitarne svrhe i to treba naglasiti. Lovci su organizirali i vatru kako bi se svi mogli i malo ugrijati.

Božićni sajam je po prvi puta imao lijepe drvene kućice i štandove za koje se pobrinula Općina. Spomenimo još i to da su prijašnji sajmovi trajali po dva dana, a posljednjih godina godina je dogovoreno među udrugama da traje samo jedan dan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije