VATROGASCI Nikola Besedić, novi tajnik VZMŽ se zagrijava

Fotografija nam (s lijeva na desno) prikazuje Nikolu Besedića i Dragutina Trupkovića, novog i dosadašnjeg tajnika Vatrogasne zajednice Međimurske županije (VZMŽ).

Malo ćemo se našaliti. Dragutin pogleda uprtog u nepoznato, dok je Nikola skoncentriran na posao. Snimljeni su nedavno u Vratišincu na sastanku Upravnog i Nadzornog odbora Kluba vatrogasnih veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije kojima će u buduće Nikola biti na usluzi. Da je tome tako pokazao je na startu.

Slijedeći skup na kojem će startati kao novi tajnik bit će u utorak 19. prosinca za kada je sazvana 2. sjednica Zapovjedništva VZMŽ koju je sazvao Mladen Kanižaj, zapovjednik VZMŽ.

Na njoj će se raspravljati o bodovanju DVD-a za minulu godinu, ažurirat će se Plan pozivanja postrojbi DVD, govorit će se o Kup natjecanjima i nastupima na natjecanjima, vježbama i susretima izvan MŽ.

Zapovjedništvo će se dogovoriti i o ovogodišnjem osposobljavanju vatrogasnih kadrova. Sastanak će biti u 17 sati u prostorijama DVD-a Pretetinec. U isto vrijeme, na istome mjestu, drugoga dana održat će se 3. skupna sjednica Predsjedništva i Nadzornog odbora VZMŽ. Oni će razmatrati i usvojiti rebalans financijskog plana za ovu godinu, raspodijelit sredstva premije osiguranja VZMŽ za ovu godinu.

Donijet će Odluke o održavanju redovnih godišnjih skupština DVD, donijet će se Odluka o provedenom bodovanju DVD za 2017. godinu. Najposlije će se razmotriti i utvrditi prijedlozi za dodjelu zvanja počasnog vatrogasnog časnika.

Inače, novi tajnik je od strane Predsjedništva VZMŽ imenovan krajem listopada. Reći ćemo, pravi čovjek na pravom mjestu jer je Nikola Besedić iz Čakovca vatrogasac s iskustvom.

Zamjenik je zapovjednika VZ Grada Čakovca, vatrogasni sudac i predavač u osposobljavanju vatrogasaca. Kako smo u uvodu spomenuli na mjestu tajnika zamijenit će Dragutina Trupkovića, koji krajem godine odlazi u zasluženu mirovinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije