UMIROVLJENICI u volonterskoj u akciji u Domu za starije i nemoćne u Slakovcu

Umirovljenici okupljeni oko Kluba za starije osobe Nedelišće i Matice umirovljenika Međimurske županije u sklopu volonterske akcije posjetili su štićenike Doma za starije i nemoćne sobe Slakovec.

Kako bi im donijeli duh adventa i zaželjeli sve najbolje za nadolazeće blagdane, štićenike Doma za starije i nemoćne osobe Slakovec, ovog ponedjeljka, 11. prosinca 2017., posjetili su umirovljenici koji su za njih pripremili bogati program.

Ravnateljica Doma Nikolina Buza Lehkec goste je toplo dočekala i predstavila. Ispred Centra za pomoć u kući Međimurske županije i njihovog programa “Klubovi za starije osobe” štićenike je pozdravila voditeljica programa Filipa Blažon Šumečki, a ispred Općine Nedelišće i Matice umirovljenika Međimurske županije podružnice Nedelišće predsjednik Općinskog vijeća i predsjednik podružnice Ljudevit Bošćak.

Članovi Kluba za starije osobe i folklorne skupine Udruge umirovljenika Nedelišće od studenoga su se pripremali za ovaj posjet. Kako bi uveselili štićenike umirovljenici su imali tjedne probe zbora i plesa te kreativne radionice izrade čestitki.

Rezultat je bio program koji je sadržavao ples, pjesmu, recitacije i završio druženjem sa korisnicima te čestitanjem Božića uz čestitke koje su izrađene sa posebnom ljubavlju. Naime, čestitke su izradili umirovljenici iz Kluba za starije osobe na kreativnim radionicama koje su se održavale svakog petka kroz studeni i prosinac. Svaka je od čestitki unikatna i napravljena uz puno pažnje i truda.

Nakon programa uslijedilo je druženje sa štićenicima. Njihove priče i želje za novu 2018. godinu rado su poslušali. Najčešća je želja ipak bila dobro zdravlje, za sebe, ali i za svoje najmilije. A to im od srca svakako želimo da im se ostvari!

Čestitke su izradile volonterke: Katarina Mikac, Agata Balog, Vilma Bašek, Dragica Srnec, Ana Marčec, Marija Marciuš, Ljubica Gebert, Biserka Tučić, Marija Đukes, Štefanija Marciuš, Ana Srnec i Katarina Posavec.

Članovi Folklorne skupine koji su nastupali sa plesom i pjesmom: Ana Srnec, Katarina Celinger, Slavica Kirić, Terezija Pintarić, Marija Špiranec, Katarina Posavec, Đurđa Juršić, Karlović Antun, Drago Srnec, Franjo Bacinger, Ljubica Gebert, Bernarda Kocijan, Mira Podgorelec, Ivan Podgorelec, Marija Bošćak, Rozika Gašparlin, Stjepan Gašparlin, Vizinger Marija i Ksenija Marciuš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije