ČAKOVEČKI INNERWHEEL se uključio u adventska događanja u Čakovcu

Inner Wheel klub Čakovec je internacionalna udruga žena koja djeluje u Čakovcu već dvadeset godina i bavi se isključivo humanitarnim radom.

Financira se članarinom i sredstvima prikupljenim različitim akcijama. Predsjednica kluba ove inervilske godine je Marina Letina. U okviru te svjetske organizacije u Republici Hrvatskoj djeluje trinaest klubova.

U svakoj državi postoji nacionalno upravno tijelo. U Hrvatskoj je to Inner Wheel District 191 čije se sjedište mijenja svake godine. U godini 2017./18. ta je čast pripala našem klubu, a u Čakovcu je i sjedište IO Districta 191. Predsjednica je Snježana Petrović Tkalčec.

Inner Wheel klub Čakovec uključio se i ove godine u adventska događanja u Čakovcu. U atriju Staroga grada u vrijeme adventskih vikenda članice kluba su ponudile posjetiteljima u svojoj kućici razne prigodne rukotvorine koje su i ovaj put same izradile na svojim radionicama. Prikupljeni dobrovoljni prilozi koristit će se u daljnjem radu kluba.

Inner Wheel klub Čakovec je od samog početka djelovanja u svojem radu bio često vezan uz svijet glazbe pomažući mladim međimurskim glazbenicima u njihovom školovanju, postavljanjem spomen biste poznatog međimurskog skladatelja svjetskoga glasa Josipa Štolcera Slavenskog na ulazu u Perivoj Zrinskih, zatim organizacijom mnogih dobrotvornih koncerata i slično.

U skladu s tim u subotu 9.prosinca članice kluba su organizirale mali prigodni koncert svoje štićenice , mlade i izuzetno perspektivne violinistice Ane Labazan. Svi posjetitelji koji su se u to vrijeme zatekli u atriju Staroga grada mogli su uživati u prekrasnom sviranju ove talentirane glazbenice.

Članice Inner Wheel kluba Čakovec cijele godine humanitarno djeluju želeći pomoći potrebitima i pokušati učiniti društvo boljim i ljepšim. Sve te aktivnosti su na tragu mota svjetske predsjedice Inner Wheela dr. Kapile Gupta ‘Ostavi trajan trag’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije