VARAŽDIN Zavodu za hitnu medicinu novi defibrilator

Danas je u Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije pušteni u rad višenamjenski automatski vanjski defibrilator kojeg je Zavod nabavio iz decentraliziranih sredstava u vrijednosti od 138.471,25 kuna.

Vrijednost i značaj defibrilatora predstavio je ravnatelj Zavoda Mladen Smoljanec u društvu župana Varaždinske županije Radimira Čačića, zamjenika župana Roberta Vugrina te pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorke Horvat.

Napomenimo kako je defibrilator dizajniran za sve reanimacijske situacije te je čvrste, kompaktne i lagane konstrukcije koja ga čini idealnim kad se pacijent prenosi ili prevozi odnosno pogodni je za zahtjevan rad na terenu.

Također posjeduje mogućnost manualnog rada te se može konfigurirati za manualni, savjetodavni i poluautomatski rad što je izuzetno važno kod transporta pacijenata gdje je u medicinskoj pratnji i medicinski tehničar. Sadrži sustav za pregledavanje i prikupljanje informacija o pacijentu koji omogućava promatranje, pohranjivanje i transfer podataka o pacijentu u bolnicu.

Župan Radimir Čačić je pohvalio nabavu medicinske opreme te naglasio važnost ulaganja u zdravstveni sustav.

– Hitna medicina je točka gdje je čovjek ranjiv i životno ugrožen i ovdje i najmanji pomaci odlučuju o ukupnom rezultatu. Imamo 30 do 40 intervencija na dnevnoj razini i te intervencije obavlja služba sa pet timova i defibrilator kod toga igra ključnu ulogu. Treba naglasiti kako se ovdje radi desetom takvom uređaju, odnosno ovo je treći najmoderniji uređaj generacije – rekao je župan Čačić.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Mladen Smoljanec rekao je kako će pacijenti imati odličan uređaj koji daje sve relevantne podatke o stanju pacijenta, bilježi ih i može ih prenijeti u bolnicu kako bi se tamo pacijenta dočekalo s već utvrđenim stanjem.

– Želja nam je, ali i svojevrsni zadatak da kupimo još dva takva uređaja jer želimo imati najmoderniju tehnologiju – rekao je ravnatelj Smoljanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije