MELANIJA KRČMAR Tajana je moja asistentica, podrška i prijateljica

U okviru projekta ‘Za bolji život II’, Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije pruža uslugu osobne asistencije za ukupno 16 članova.

Usluga je osigurana za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta s ciljem podizanja kvalitete njihova života kroz pomoć u svakodnevnom funkcioniranju.

– Zovem se Melanija Krčmar i usluga osobne asistencije mi puno znači jer sam zbog cerebralne paralize vezana uz invalidska kolica. Moja asistentica, gospođa Tajana Munka pozitivna je, vedra i šaljiva osoba.

Ona mi pomaže u oblačenju, pripremi doručak, posprema moju sobu i rublje. Zajedno idemo na kavu, u šetnju, te različite izlete, manifestacije i sportska natjecanja. Uvijek navija za mene kada sudjelujem u utrci u kolicima. Tajana mi je velika podrška, a usluga osobne asistencije mi je upola olakšala i obogatila život.

Ove riječi korisnice usluge osobne asistencije izraz su zahvalnosti, a ujedno i dokaz koliko je pružanje takve podrške važno u zadovoljavanju osnovnih životnih potreba i interesa korisnika.

Podrškom i pomoći osobnog asistenta omogućava se i potiče socijalno uključivanje korisnika u različite društvene i kulturne aktivnosti i postiže se veća samostalnost i neovisnost osoba s invaliditetom.

Projekt ‘Za bolji život II’, Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije