WAITAPU UŽIVO Promocija albuma Hortus u subotu 9. prosinca u Prostoru

Čakovečki avangardni dub bend Waitapu nedavno je objavio album ‘Hortus’, koji je odmah po izlasku pokupio odlične kritike glazbene struke i sve šireg kruga publike. Nakon uspješne promocije u zagrebačkoj Mediki i na nekoliko ljetnih festivala vrijeme je za predstavljanje Hortusa domaćoj publici u subotu 9. prosinca 2017. na domaćem terenu u Prostoru.

Album je konceptualan, a nit vodilja mu je putovanje i istraživanje novih dimenzija zvuka i preispitivanju granica bass žanra.

Uz korijene članova benda u čvrstom underground zvuku, na albumu se naziru zvukovi s međimurskog cvjetnjaka (koji je i inspiracija za sam naziv albuma), integrirajući suvremeno s tradicionalnim u mračnu, ali plesnu, strukturu.

Osim što je bend ime odabrao po romanu Jože Horvata, u albumu možemo prepoznati motive iz dokumentarca Mala seoska priredba, zatim svojevrsnu posvetu Teti Lizi kroz temu pjesme Deca, moja deca, a kao gošća na pjesmi Safe Zone pojavljuje se i Remi iz zagrebačkog Elementala.

Hortus je, uz CD i digitalni download, dostupan i na vinilu. Izdavači albuma su zagrebački PDV records, kanadski Ill In The Head i slovenski God Bless This Mess.

Prepoznati i na internacionalnom planu, do sad nastupali po klubovima i festivalima u Berlinu, Francuskoj, Cerknom, Grazu, Ljubljani, itd., a za čakovečku promociju odabrali su klub Prostor u kojem su imali svoj prvi nastup.

Kao gosti nastupit će multimedijalni sedmeročlani trip-hop / future jazz sastav Blackprint iz Zagreba, a za zagrijavanje i ples nakon nastupa bendova pobrinut će se domaći selektori okupljeni u RESISTOR sound.

Promocija je dio programa Heavyweight bass, koji unatrag nekoliko godina predstavlja i promovira izvođače raznih stilova u kojima dominiraju duboki basovi i soundsystem kulturu, početak je u 22 sata, a kao organizacijski tim udružile su se čakovečke udruge Pokret plus, Cezam Centar za mlade i 3FF.

EVENT:
https://web.facebook.com/events/136810646976189/

WAITAPU:
HORTUS: http://phonofile.link/waitapu-hortus
LP: http://www.pdv.com.hr/store/waitapu-hortus-lp
Soundcloud: https://soundcloud.com/waitapu

BLACKPRINT:
TW – https://twitter.com/blkprnt
IG – https://www.instagram.com/blkprnt_/
Bandcamp – https://blkprnt.bandcamp.com/releases

RESISTOR SOUND (Čakovec)
FB https://web.facebook.com/RESISTORsoundsystem/

Podržite lokalne umjetnike!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije