LJUDI OKO NAS Branko Uvodić: ‘Već se osjećam Međimurcem’

Kao što smo najavili, danas objavljujemo kraći razgovor s Brankom Uvodićem, urednikom i voditeljem popularne emisije Hrvatske radiotelevizije Lijepom našom.

Znajući za popularnost našeg portala, niti trenutka nije dvojio da uoči snimanja ‘čakovečke’ emisije Lijepom našom, odvoji nekoliko minuta za razgovor, a tema je bila treće gostovanje emisije u Čakovcu, odnosno snimanja emisije u drugim međimurskim sredinama.

– Ja sam rekao i za moju matičnu kuću HTV, da 33 puta dođemo u Međimurje ne možemo zabilježiti sve ono na što je Međimurje ponosno. A ponosno je na blago, tradicijsku kulturu, običaje, prirodne ljepote, gastronomiju i enologiju – istaknuo je naš sugovornik dodavši:

– Međimurje je, vjerujte mi, za razliku od drugih sredina, prebogato čega nismo svjesni. Dragi Bog, kada nam je dijelio ljepotu, dodijelio nam je i zločestoću na drugu stranu, jer kako drugačije protumačiti da ne možemo lijepo živjeti od toga što nam je on podario, ali i vrijednih ruku Međimuraca što su stvorile.

Lijepi pozdrav čitateljima vašeg portala s porukom da uvijek rado dolazim u Međimurje, vjerujte mi da se polako osjećam i Međimurcem, a ova nošnja koja je na meni čini mi se kao da je moja – rekao je za kraj.

Mi ćemo dodati kako mu je nošnju posudila-pribavila Sandra Herman, zamjenica međimurskog župana, no košulja je bila bez jednog gumba pa ju je Branko javno prozvao da mu ga sašije.

Superlativi Međimurju nisu izostali niti na pozornici.

Branko Uvodić je dobitnik je ovogodišnje međunarodne turističke nagrade POVELJA FEST 2017 utemeljene na ocjeni i obrazloženju Povjerenstva turističkih novinara koju dodjeljuje Europski savez turističkih novinara (FEST) iz Rima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije