LAG Međimurski doli i bregi – tribina o potencijalima eko-društvenog turizma

Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi organizira tribinu – Potencijali eko-društvenog turizma, kao jednu od aktivnosti projekta ECool-Tour. Tribina će biti održana u utorak, 28. studenoga, u 17 sati, u konferencijskoj dvorani Javne ustanove Međimurska priroda u Križovcu, na Trgu međimurske prirode 1.

Na tribini će biti predstavljene dobre prakse održivog turizma te posebno istaknut potencijal eko-društvenog turizma, koji je relativno nerazvijen na našem području.

Na tribini će sudjelovati predstavnici organizacija koje se bave održivim eko-društvenim turizmom na području kontinentalne Hrvatske i Slovenije, a koji će tom prigodom predstaviti potencijale i mogućnosti koje pruža bavljenje ovakvim, specifičnim oblikom turizma čije tržište sve više raste. Kompletan program tribine možete preuzeti na web stranici LAG-a Međimurski doli i bregi.

Na tribini u Križovcu bit će predstavljen i potencijal razvoja zajedničkog prekograničnog turističkog produkta, kao i mogućnost uključivanja pojedinih dionika u mrežu turističkih ponuđača u sklopu projekta ECool-Tour.

Prekogranični projekt ECool-Tour odobren je na raspisu Interreg programa Slovenija – Hrvatska, a Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi je jedan od partnera u projektu u kojem sudjeluju Društvo za socijalnu vključenost MOZAIK iz Murske Sobote, koji je vodeći partner u projektu, CAAP – Center za alternativne in avtonomne produkcije iz Maribora, sa slovenske strane, te ACT Grupa iz Čakovca.

Tijekom provedbe projekta partneri će organizirati i provesti niz aktivnosti kojima će se u pograničnom području Međimurja i varaždinskog kraja te u slovenskom Pomurju i Podravlju povezivati inicijative u održivom turizmu te oblikovati model suradnje pri kreiranju ponude turističkih proizvoda na tom području, koja uključuje prirodnu i kulturnu baštinu, ali i ekološko – socijalnu komponentu.

Iz LAG Međimurski doli i bregi mole da se sudjelovanje na tribini potvrdi na e-mail adresu lag.mdib@gmail.com ili na 098/9323-599.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije