GORNJI MIHALJEVEC Dan Općine i Katalensko prošćeje

Župa i Općina Gornji Mihaljevec u subotu, 25. studenog 2017. slave i časte Svetu Katarinu Aleksandrijsku patronicu svojih vjernika i žitelja. Kršćanski ili vjernički dio proslave započinje jutarnjom Svetom misom u 8 sati koju služi domaći župnik velečasni Ivan Vugrinčić.

Koncelebriranu svećanu proštenjarsku misu u 10,30 sati predslavi velečasni mr. Josip Janković, župnik u Novom Selu na Dravi, koji je vrsni propovjednik, pisac i pjesnik. Župnik Vugrinčić poziva ljude naše županije i susjedstva na ovo u narodu nazvano Katalensko prošćeje, koje ima niz vrijednosti i različitosti od ostalih i dijelom je romarsko (hodočasničko).

Općina pak svoj dio obilježava održavanjem Svečane sjednice Općinskog vijeća u subotu 25. studenog 2017. s početkom u 18 sati u Domu kulture. U nedjelju 26. studenog 2017. u Domu kulture u 18 sati biti će kazališna predstava Skupština autora Ljubomira Kerekeša što je poklon općine svojim žiteljima.

Općinski načelnik Goran Lovrec, mještane poziva na ova događanja kojima je cilj i druženje, te kroz susret razgovarati o svemu što je dobro ili manje dobro za život u ovoj jako lijepoj sredini, općini i župi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije