DOMAŠINEC Predstavnici Općine, učenici i djelatnici OŠ odali počast braniteljima

Dan sjećanja na Vukovar obilježava se svake godine, 18. studenog, a tu odluku donio je Hrvatski sabor 29. listopada 1999. godine da bi se odala počast svima onima koji su bili sudionici obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode.

U školi Dan sjećanja na Vukovar obilježen je 17. studenog 2017. godine te je učitelj povijesti, Tomislav Sušec pripremio je predavanje o Domovinskom ratu i Vukovaru u kojem je iznio događaje relevantne za našu domovinu i njenu samostalnost.

Predavanju su se pridružili načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek, predsjednik Općinskog vijeća Goran Koren s općinskim vijećnicima te supruga i kćer poginulog branitelja u Vukovaru Ljubomira Jalšovca.

Nakon toga su svi učenici, učitelji i predstavnici Općine zapalili lampaše i u povorci koju je predvodila obitelj poginulog branitelja Ljubomira Jalšovca krenuli prema spomeniku dragog nam branitelja.

Načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek obratio se s nekoliko riječi i minutom šutnje odali smo počast svim hrvatskim braniteljima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije